autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
1,2 kg carne porc (pulpa, ceafa, jambon crud), 1 varza dulce 1,5-2 kg, 1 ardei gras/gogosar, 1 peperoni, 4-5 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 legatura marar si patrunjel, 50 g ketchup, 2 lingurite zahar, 10 ml ulei, foi de dafin, cimbru, sare, piper, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

47 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins putina crusta pe toate partile se adauga ardeii, ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugati 2 pahare de apa, zahar, sare, piper, paprica si putin cimbru.


Lasati la foc mic cu capac si taiati varza (vezi video) marunt, frecati-o cu 2 lingurite de sare, iar dupa 10-15 minute clatiti-o cu apa, stoarceti-o bine si puneti-o peste carne.


Dati vasul la cuptor la foc potrivit. Dupa 20 minute, adaugati ketchup, verdeata tocata, 2-3 foi de dafin si puneti deasupra rosiile feliate. Mai lasati sa stea la cuptor inca 45 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Verificati din cand in cand daca nu a scazut prea mult zeama (adaugati putina apa).


Dregeti gustul de sare si piper si este gata. Asezati pe farfurii bucati de carne, varza, putina zeama si felii de rosii si ardei pentru decor.


Pofta buna.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ghetu Vasile , 06 iulie 2014

    fara cuvinte....cu mamaliguta !!

  • Fara foto

    Titel Titi , 14 octombrie 2013

    foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Vasile Orban , 12 iulie 2013

    mmmmmm yamyyyy

    • Fara foto

      Georgeta Beschea , 07 iunie 2013

      daaaa, cred ca este buna......

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc. Mariana, ai dreptate. Sunt diferite retete pentru varza dulce. Acum am incercat reteta asa, alta data altfel.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      În afară de roşii şi un ardei iute, bine înţeles carnea cu puţină grăsime, ca să-i dea un gust mai bun şi mult mărar, eu nu pun nimic în varza dulce. Am impresia că i strică gustul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      parca imi si miroase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

47 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg carne porc (pulpa
  • ceafa
  • jambon crud)
  • 1 varza dulce 1,5-2 kg
  • 1 ardei gras/gogosar
  • 1 peperoni
  • 4-5 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 g ketchup
  • 2 lingurite zahar
  • 10 ml ulei
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate felii mari,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare

1 vot    0 comentarii
59h 59 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi