autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

VARZA DULCE CU CIOLAN LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
1,5- 2 kg varza, varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate”, un ciolan de cca 1- 1,5 kg, 2 cepe, 1-2 buc ardei, un morcov mai micut, 6 rosii sau bulion,pasta de tomate, 1 l bors pentru fiert ciolanul,dar mai opriti un pahar pentru adaugat in varza, sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru, 3 foi de dafin, 1 legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 3h 40 min

47 voturi

Mod de preparare

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii .


Daca nu aveti restrictie la sare, presara putina sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa se elimine amareala(toxinele),apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de apa.


Ciolanul se spala foarte bine,se pune la fiert in apa rece si bors,se adauga o frunza de dafin,cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie si intra furculita in carne.Cand este fiert si racit se taie bucati .Puteti fierbe ciolanul si in oala sub presiune.


Intr-o cratita se pune varzica tocata ,stoarsa,ceapa tocata marunt,morcovul taiat cubulete,ardeiul taiat feliute sau cubulete, 2 foi de dafin, piper, cimbru , zeama de carne ,si se lasa sa fiarba inabusit.Cand sunt patrunse adaugati rosiile taiate felii si bulion sau pasta de tomate, marar tocat marunt si daca nu este suficient de acra adaugati borsul pastrat si se lasa sa mai fiarba la foc mic pana se inmoaie si rosiile, se potriveste de sare si condimente , apoi se introduce la cuptor . Cand incepe sa se rumeneasca se pun in varza bucatile de ciolan si se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste frumos.Daca este nevoie mai adaugati zeama de carne si bulion sau pasta de tomate pentru culoare.


Puteti servi varzica alaturi de mamaliguta si ardei iute.. Pofta buna!

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

    Multumesc mult...O sa-ti placa cu siguranta... Spor la gatit si...pofta buna!

  • Fara foto

    Dan Silagi , 30 decembrie 2014

    am s-o testez maine

  • Fara foto

    Ivan Eduard , 06 martie 2014

    yes

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      Multumesc...Spor la gatit si pofta buna...

    • Fara foto

      Marian Mereuta , 11 noiembrie 2013

      hmmm yumi yumi ma pun sa pregatesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2013

      Intra-adevar...

    • Fara foto

      Ilona Ungureanu , 12 octombrie 2013

      pofta buna e o mincarica gustoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      E o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      abouritei irina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      SUPER BUNA.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun.................

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      foarte,foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      bun si gustos,arata super bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Apetisanta varza, dar imi face cu ochiul si vasul in care ai fiert-o.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte apetisanta varza ta. yam,yam

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri si comentarii... Dupa ce trimiteti prima data spre publicare reteta, reintroduceti un alt set de fotografii pentru sesiunea a doua si retrimiteti spre editare si publicare...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Foarte gustos.Dar am o intrebare,cum reusesti sa pui 16 poze la preparat?Din ce am vazut eu mai mult de 10 nu te lasa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Draga Valentina,arata super varza ta cu ciolan.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      O grozavie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 40 min

47 voturi

Ingrediente

  • 1,5- 2 kg varza
  • varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate”
  • un ciolan de cca 1- 1,5 kg
  • 2 cepe
  • 1-2 buc ardei
  • un morcov mai micut
  • 6 rosii sau bulion,pasta de tomate
  • 1 l bors pentru fiert ciolanul,dar mai opriti un pahar pentru adaugat in varza
  • sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru
  • 3 foi de dafin
  • 1 legatura marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa cu siguranta... Spor la gatit si...pofta buna!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu se prinda de fundul cratitei si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne