autor:

Bogdan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce la cuptor

Autor: Bogdan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge si se lasa la racit.


Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.


Se face un sos alb dintr-un cub de unt, o lingura faina si un cub Knorr legume si se da deoparte la racit.


Costita se taie fisii, se rumeneste si se scoate pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.


Toate ingredientele se amesteca intr-un vas mare, se adauga ouale si smintina, se presara o lingura de pesmet si se condimenteaza cu sare, piper si oregano (dupa gust).


Se adauga mararul, iar intreaga compozitie se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet (o lingura).


Deasupra se presara cascaval ras.


Se da la cuptor pina se rumeneste.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manina R. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    Interesant mod de a prepara varza. Neaparat o sa incerc cat de curand.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Buna, buna, imi place varza gatita. Reteta ta e minunata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Mmm ce bine arata!! Parca si miroase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      michela , 26 septembrie 2009

      e f.buna!am facut-o si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • o varza mijlocie
  • 2 morcovi
  • 200 g costita afumata
  • 200 g smintina
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • o lingura faina alba
  • 1-2 cuburi Knorr Legume - se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 2 cubulete unt de masa
  • oregano
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Bogdan

Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

Dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se fierbe putin in apa cu sare. Se scurge de apa,

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci sirbesc

Legumele se spala foarte bine si se taie cubulete. Ceapa si morcovul se rumenesc putin in uleiul

25 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole boabe

Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba

26 voturi    14 comentarii
30h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Manina R. (Chef de cuisine)

Interesant mod de a prepara varza. Neaparat o sa incerc cat de curand.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi