autor:

ALINA BANICA

» » , Conserve si muraturi, Salate

Varza murata de vara

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
Una din salatele mele preferate pe timp de vara este cea de varza murata de vara, murata in plin soare timp de cateva zile. Dar, pe cat de repede se mureaza, tot atat de repede trebuie si consumata, pentru ca se oxideaza., , -4 kg de varza proaspata, -1 legatura de marar cu floare, -piper boabe, -frunze de dafin, -120 g sare., , Pentru solutie:, -1 l apa, -1 lingura miere de albine, -30 ml otet din vin, -mustar boabe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

1. Se curata varza de cotoare si de frunzele exterioare.


2. Se toaca marunt si se adauga peste ea sarea. freaca foarte bine si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.


4. Pe fundul borcanului curat si uscat se aseaza o tulpina de marar cu floare, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.


5. Apoi se aseaza un strat de varza, se adauga iar marar, piper si dafin, iar varza si incheiem cu marar, piper si dafin. Trebuie sa avem grija sa apasam totul foarte bine.


6. Se prepara solutia din apa, otet, miere si boabe de mustar, se aduce la fierbere si se toarna fierbinte peste varza.


7. Se tine borcanul la soare timp de 3-4 zile, dupa care se pote servi.


Se poate servi ca si salata alaturi de diferite preparate, sau se poate face varza calita, se poate folosi la ciorbite de vara cu legume, totul in functie de imaginatie.


Pofta buna!
-->
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Rosii coapte in propria camara

Acest mic truc l-am invatat de la maicutele de la Varatec cu ani in urma si astfel consum rosii coapte

7 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Salata de gogonele coapte

Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un

5 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Aveti dreptate, dar cat am pus eu sunt cele 4 kg de varza, au intrat toate in borcan, chiar acum vreau sa incerc cum a iesit... Puteti pune si in borcane mai mici ca si gramaj, dar tot se va oxida pentru ca reteta este cu totul diferita fata de cea de iarna. La momentul respectiv o voi posta si pe aceea.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte interesanta reteta !Nici nu m-am gandit la asta...Bravo tie ! Si daca spui ca se oxideaza asa repede....se poate face mai putina....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      O minunãtie!!!merçi de retetã*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Cred ca trebuie tinuta seama de specificul zonei din care suntem si din care provine reteta...in Dobrogea se mananca foarte multe muraturi, chiar daca este vara, chiar daca este iarna... Aceasta este una din multe altele pe care le am pentru timpul verii...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Interesant,merita incercata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Trebue sa fie tare buna, nu am pus niciodata varza la murat in perioada de vara...dar am sa incerc. Felicitari *****

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Chiar aveam nevoie de astfel de reteta,mersi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Una din salatele mele preferate pe timp de vara este cea de varza murata de vara
  • murata in plin soare timp de cateva zile. Dar
  • pe cat de repede se mureaza
  • tot atat de repede trebuie si consumata
  • pentru ca se oxideaza.
  • -4 kg de varza proaspata
  • -1 legatura de marar cu floare
  • -piper boabe
  • -frunze de dafin
  • -120 g sare.
  • Pentru solutie:
  • -1 l apa
  • -1 lingura miere de albine
  • -30 ml otet din vin
  • -mustar boabe.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Salata de varza cu morcovi si telina

Salata de varza cu morcovi si telina

Curatam leguleme, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Varza o

1 vot    0 comentarii
35 min
Aperitive