autor:

Maricor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza rosie calita

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Varza curatata se toaca cat mai fin, se freaca cu sare, se adauga uleiul si se pune intr-o oala la foc mai tare pana incepe sa sfaraie.


Se amesteca bine si dupa aprox. 7-8 minute adaugam apa cat sa acopere varza. Cand incepe sa fiarba lasam focul moderat. Cand a scazut apa, o gustam de sare si adaugam piper. Cand este gata, varza trebuie sa aiba un aspect sticlos. Nu o fierbeti prea mult. Trebuie sa fie "al dente" ca la paste.


Se serveste ca si garnitura langa friptura. Puteti garnisi cu smantana.


Pofta buna!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Ciorba , 28 septembrie 2013

    asa da,o varza rosie calita care sa nu fie nemteasca cu mere,amidon si altele...noi asa ne-am obisnuit,mai simplu,mai natural...nemtii,treaba lor...

  • Fara foto

    LeNoble (Bucatar) , 14 iulie 2012

    Si alte trucuri: 1. Varza rosie se pipereaza foarte putin spre deloc. In schimb, adaugati putin zahar (in functie de cantitatea de varza si dupa gust) si cateva picaturi de otet. 2. Caliti separat si varza alba (in aceeasi cantitate ca varza rosie) - aici puteti inclina balanta spre piper negru macinat. Puteti incerca doua variante de varza alba calita: dulce (cruda) sau murata. 3. Feliile de carne le prajiti putin in ulei (sare, piper), pana incep sa se coloreze, apoi stingeti cu apa/supa si inabusiti pana la fragezire si formarea sosului. Incercati sa combinati carne de porc cu carne de vita (pe cea din urma o prajiti/inabusiti separat, mai dinainte, caci - stiti - se face mai greu; sau impreuna cu cea de porc, dar feliata mai subtire fata de aceasta). Serviti pe farfurie plata, mare, eventual din aceea patrata, caci aveti patru sortimente, doua de varza, doua de carne. 4. Remarca anterioara - cea cu sampania - este foarte buna, dar daca nu aveti, incercati sa adaugati vin alb la fripuri, cand sunt aproape gata, astfel ca sosul de la carnuri va fi mai bine aromatizat. 5. Smantana, asa cum zice si reteta, este optionala, dupa gust. La fel cum poate fi si ardeiul iute, painea sau mamaliga. La ce varietate de arome aveti deja pe farfurie, ramane la fantezia fiecaruia sa mai completeze cu ceva.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Merita incercata !

    • Fara foto

      fentaur (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Un singur truc: la restaurantele din budapesta se adauga sampanie inainte de servire.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • o varza rosie
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • smantana (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maricor

Salata de cartofi cu somon afumat

Fierbem cartofii in coaja, apoi turnam apa rece peste ei si ii lasam la scurs. Ii curatam de coaja

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate cu peste

Tocanita de ceapa

Curatam ceapa, o spalam sub jet de apa(nu lasati ceapa in apa), o taiem in doua si o feliem.Taiem

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume marinate

Legumele se spala si se taie julien.Intr-un castron amestecam dovleceii cu o lingurita de sare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

Dorina Ciorba

asa da,o varza rosie calita care sa nu fie nemteasca cu mere,amidon si altele...noi asa ne-am obisnuit,mai simplu,mai natural...nemtii,treaba lor...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi