autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Varza tocata murata la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru un borcan de 5 litri:, 4 verze potrivite, 4 morcovi, 1 legatura frunze de telina, marar, patrunjel, 8-10 foi de dafin, 20-25 frunze de visin, 1 lingura cimbru uscat, 1 lingurita piper macinat, 5-6 linguri de sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

49 voturi

Mod de preparare

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza. (vezi video)


Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile. Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra. Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Apreciez mult retetele tale! Si varza asta este o minunatie! Merci

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Ce frumoasa este cu morcov si ce gustoasa cu frunze de visin, imi place tare mult si eu pun frunze de visin.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Multumesc si eu pentru aprecieri.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      bunaaa!va fi reteta mea preferata!multumesc pentru retetele d-voastra !

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Este foarte buna dar si foare sanatoasa salatade varza. Cu putin ulei, merge foarte bine la o fasolica.Noi adaugam putin ulei si o ceapa cruda uneori cand servim.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mai pun si eu varza murata la borcan vara.Imi place ca se mureaza mai repede,dar nu pun verdeata si nici morcov.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

49 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina
  • marar
  • patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri de sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Apreciez mult retetele tale! Si varza asta este o minunatie! Merci



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider 24 ore. Se pun la foc iute

1 vot    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi