autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Varza tocata murata la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza. (vezi video)


Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile. Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra. Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Apreciez mult retetele tale! Si varza asta este o minunatie! Merci

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Ce frumoasa este cu morcov si ce gustoasa cu frunze de visin, imi place tare mult si eu pun frunze de visin.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Multumesc si eu pentru aprecieri.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      bunaaa!va fi reteta mea preferata!multumesc pentru retetele d-voastra !

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Este foarte buna dar si foare sanatoasa salatade varza. Cu putin ulei, merge foarte bine la o fasolica.Noi adaugam putin ulei si o ceapa cruda uneori cand servim.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mai pun si eu varza murata la borcan vara.Imi place ca se mureaza mai repede,dar nu pun verdeata si nici morcov.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

48 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina
  • marar
  • patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri de sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Lucia (Chef de cuisine)

Apreciez mult retetele tale! Si varza asta este o minunatie! Merci

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere

Catina cu miere

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi