autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

VINETE CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Ex. 3 vinete, 2 cepe rosii, 6 catei de usturoi, 4-5 rosii, branza dupa gust, ulei de masline, otet de mere sau zeama de lamaie, sare,piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine,se sterg si se coc in tava la cuptor cu grija sa ramana intregi...


Cand s-au copt,se scot si se lasa sa se raceasca bine,dupa care se curata de coaja cu mare grija sa ramana intregi,inclusiv cu putina codita pentru aspect.Dupa ce au fost curatate,se aseaza intr-un vas de yena unsa cu ulei de masline.Deasupra vinetelor presaram sare, rondele de ceapa rosie dupa gust,usturoi tocat marunt,rosii tocate marunt,bucati(felii) de branza ,o rondea de rosie si se introduce la cuptor pentru gratinare.


Se servesc reci,stropite cu ulei de masline,otet de mere sau zeama de lamaie si patrunjel tocat foarte fin.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    E o reteta interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Super bun,am furat reteta.

  • Fara foto

    roxana , 22 iulie 2009

    Reteta cred k e super! De fapt, cred k e mai mult un aperitiv si cu siguranta am sa ıncerc sı eu.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred ca e super bun, imi plac ingredientele alese si as fi vrut sa vad si o poza...dar imaginatia mea imi spune ca arata foaaarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • branza dupa gust
  • ulei de masline
  • otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare,piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

mirey (Chef de cuisine)

E o reteta interesanta!



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca pana se formeaza un aluat fluid

0 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta cu dovlecei si telemea

Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza