autor:

valentina ionita

» » Aperitive

VINETE CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Ex. 3 vinete, 2 cepe rosii, 6 catei de usturoi, 4-5 rosii, branza dupa gust, ulei de masline, otet de mere sau zeama de lamaie, sare,piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine,se sterg si se coc in tava la cuptor cu grija sa ramana intregi...


Cand s-au copt,se scot si se lasa sa se raceasca bine,dupa care se curata de coaja cu mare grija sa ramana intregi,inclusiv cu putina codita pentru aspect.Dupa ce au fost curatate,se aseaza intr-un vas de yena unsa cu ulei de masline.Deasupra vinetelor presaram sare, rondele de ceapa rosie dupa gust,usturoi tocat marunt,rosii tocate marunt,bucati(felii) de branza ,o rondea de rosie si se introduce la cuptor pentru gratinare.


Se servesc reci,stropite cu ulei de masline,otet de mere sau zeama de lamaie si patrunjel tocat foarte fin.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    E o reteta interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Super bun,am furat reteta.

  • Fara foto

    roxana , 22 iulie 2009

    Reteta cred k e super! De fapt, cred k e mai mult un aperitiv si cu siguranta am sa ıncerc sı eu.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred ca e super bun, imi plac ingredientele alese si as fi vrut sa vad si o poza...dar imaginatia mea imi spune ca arata foaaarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • branza dupa gust
  • ulei de masline
  • otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare,piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

E o reteta interesanta!



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive