autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

VINETE CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Vinetele se spala bine,se sterg si se coc in tava la cuptor cu grija sa ramana intregi...


Cand s-au copt,se scot si se lasa sa se raceasca bine,dupa care se curata de coaja cu mare grija sa ramana intregi,inclusiv cu putina codita pentru aspect.Dupa ce au fost curatate,se aseaza intr-un vas de yena unsa cu ulei de masline.Deasupra vinetelor presaram sare, rondele de ceapa rosie dupa gust,usturoi tocat marunt,rosii tocate marunt,bucati(felii) de branza ,o rondea de rosie si se introduce la cuptor pentru gratinare.


Se servesc reci,stropite cu ulei de masline,otet de mere sau zeama de lamaie si patrunjel tocat foarte fin.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    E o reteta interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Super bun,am furat reteta.

  • Fara foto

    roxana , 22 iulie 2009

    Reteta cred k e super! De fapt, cred k e mai mult un aperitiv si cu siguranta am sa ıncerc sı eu.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred ca e super bun, imi plac ingredientele alese si as fi vrut sa vad si o poza...dar imaginatia mea imi spune ca arata foaaarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • branza dupa gust
  • ulei de masline
  • otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare,piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mirey (Chef de cuisine)

E o reteta interesanta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Quiche picant- la Multicooker Philips

Quiche picant- la Multicooker Philips

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat ( adaugam 50 ml apa, daca vi se pare prea tare aluatul), le framantam putin,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Curechi de dovleac

Curechi de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac. Se pune dovleacul intr-un lighean,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume