autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

VINETE CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Vinetele se spala bine,se sterg si se coc in tava la cuptor cu grija sa ramana intregi...


Cand s-au copt,se scot si se lasa sa se raceasca bine,dupa care se curata de coaja cu mare grija sa ramana intregi,inclusiv cu putina codita pentru aspect.Dupa ce au fost curatate,se aseaza intr-un vas de yena unsa cu ulei de masline.Deasupra vinetelor presaram sare, rondele de ceapa rosie dupa gust,usturoi tocat marunt,rosii tocate marunt,bucati(felii) de branza ,o rondea de rosie si se introduce la cuptor pentru gratinare.


Se servesc reci,stropite cu ulei de masline,otet de mere sau zeama de lamaie si patrunjel tocat foarte fin.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    E o reteta interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Super bun,am furat reteta.

  • Fara foto

    roxana , 22 iulie 2009

    Reteta cred k e super! De fapt, cred k e mai mult un aperitiv si cu siguranta am sa ıncerc sı eu.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred ca e super bun, imi plac ingredientele alese si as fi vrut sa vad si o poza...dar imaginatia mea imi spune ca arata foaaarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • branza dupa gust
  • ulei de masline
  • otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare,piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

mirey (Chef de cuisine)

E o reteta interesanta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Chiftele vegetale cu branza de vaci

Chiftele vegetale cu branza de vaci

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem amestecati cu 2 lingurite rase

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza
Pachetele cu legume

Pachetele cu legume

Morcovii curatati, spalati se oparesc 3 minute in apa cu putina saresi ceapa. Taiem morcovii  in fasii subtiri, ceapa in semilune

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume