Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau cu ulei pe ambele parti si se pun pe gratarul incins cam 4 minute pe fiecare parte. Ceapa se toaca destul de mare si se pune la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Se prajeste pana ce se inmoaie bine si apoi se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in bucati mari si pasta de ardei dulce. Se lasa pe foc pentru 5 minute apoi se stinge focul si se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr-o tava cu peretii inalti se aseaza un strat de sos de rosii, apoi un strat de vinete, se continua cu un strat de sos de rosii dupa care se presara pesmet, cam 4-5 linguri, si se continua cu un strat de vinete, apoi sos de rosii si ultimul strat de vinete. Se presara cascavalul ras si amestecat cu 4 linguri de pesmet si se da la cuptor pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos.Se poate servi si rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii