Vinete cu sunca, cartofi si sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu sunca, cartofi si sos picant

Ingrediente

  • (pt. 2 portii)
  • o vinata
  • un ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • citeva felii de sunca
  • sare, piper
  • 3 cartofi
  • pt. sos:
  • o rosie
  • un ardei rosu
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de faina
  • un catel de usturoi
  • sare, chilli
  • o jumatate de cana de apa

Mod de preparare

Vinata, ardeiul, rosiile si usturoiul se taie rondele. Vinetele se pun la prajit intr-o tava cu foarte putin ulei, doar cite incap fara se se suprapuna. Se lasa la prajit 3 min, apoi se pune peste fiecare vinata cite o felie de rosi, una de ardei si usturoi. Se mai lasa la prajit sub capac inca 3 min, apoi cu o spatula se intoarce cu grija fiecare felie de vinata cu fata in jos, sa nu se strice aranjamentul. Dupa ce s-au prajit, fiecare rondela se ia cu spatula si se pune cu fata in sus intr-un vas. Acum se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se continua cu celelate felii de vinete in acelasi mod.

Intre timp se curata cartofii, se taie in 4 bucati pe lungime si se pun la fiert in apa cu sare. Cind sunt fierti, se scot si se lasa deoparte.

Separat se taie sunca felii, si se prajeste in ulei.

In uleiul in care s-a prajit sunca, se face sosul.

Se taie bucatele mici rosia, ardeiul si usturoiul, si se pun la prajit. Se adauga chilli(boia de ardei iute), o lingurita de faina si o jumatate de cana de apa si frunze de patrunjel, si se lasa la fiert 5 min, amestecind din cind in cind, apoi sosul se pune intru-un bol.

Pe un platou se aseaza vinetele, cartofii si sunca, si se adauga si sos picant.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise