autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung.


Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga.


Se porneste cuptorul.


Rosiile se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt.


Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.


Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta.


Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.


Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.


Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand.


Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat.


Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara.


Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.


Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.


Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile.


Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar.


Se pun vinetele intr-un vas plat de yena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.


Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn.


Se sareaza putin si se toarna peste vinete.


Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    E super aceasta reteta !

  • Fara foto

    Lumi , 07 aprilie 2010

    Excelenta reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

134 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari (a 700 g fiecare),
  • sare
  • 700 g rosii coapte
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • o lingurita de oregano
  • 6 linguri de untdelemn de masline.
  • Pentru sos:
  • o lingura de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata)
  • piper alb
  • nucsoara proaspat rasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de pulpa de rosii (bulion)
  • un praf de zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi