festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Bucate la borcan

Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar.


Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina sare peste ele si lasa-le sa stea cinci minute. Sterge apa de pe ele cu un servet si apoi pune-le pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Taie 5 catei de usturoi in solzisori fini si 2-3 ardei iuti, in rondele subtiri. Pune rondelele de vanata, solzii de usturoi si rondelele de ardei intr-un vas, toarna 150 de mililitri de ulei Unisol peste ele, amesteca bine si pune-le apoi in borcane. La un borcan de 400 de grame, va trebui sa mai torni cam 40-50 ml de ulei Unisol peste vinete.


Pastreaza borcanele la rece si, daca vrei sa le servesti ca garnitura, trage-le putin la tigaie, cat sa se incalzeasca.


Daca vrei sa le transformi in salata, scurge uleiul de pe ele si stropeste-le cu putin otet balsamic, iar daca vrei doar o mica gustare, scoate-le din borcan si pune-le pe felii de paine prajita.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    eu as incerca cu ulei de masline...

  • Fara foto

    Violeta Rotaru , 16 octombrie 2013

    Nu se sterilizeaza?

  • Fara foto

    lulucatest (Bucatar) , 15 octombrie 2013

    Ce bine arata! :)

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg vinete
  • 5 căţei de usturoi
  • 2-3 ardei iuti
  • 200 ml ulei Unisol

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Dulceata de cirese amare

Foarte raspandita in zona extracarpatica, aceasta dulceata se face din fructele ciresului amar, adica

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

roxi-roxi (Chef de cuisine)

eu as incerca cu ulei de masline...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Bucate la borcan
Cascaval marinat

Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan