autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Vinete marinate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. vinete,, 1/2 litru otet de vin,, 1 capatina usturoi,, 1 legatura patrunjel,, 1 l ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1 cm grosime.


Se presara cu sare si se lasa o ora, dupa care se storc si se prajesc in ulei.


Separat se pune intr-un vas 1/2 l otet (diluat cu apa dupa gust) si se da un clocot, dupa care se stinge focul. Vinetele scoase din tigaia in care se prajesc se pun in vasul cu otet. Cind se termina de prajit, se taie usturoiul feliute si patrunjelul marunt si se amesteca cu vinetele puse in otet.


Se asaza vinetele in borcane de 400 sau 800 gr. cu capac si se completeaza cu otetul din vas.


Se pune capacul si se tin borcanele cu gura in jos pina se racesc.


Se servesc atit ca garnitura, cit si ca aperitiv
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Muschi de vitel cu vinete marinate

Vinetele: Vinetele le taiem in 4 pana aproape de cotor.Le prajim in ulei incins pana se rumenesc

8 voturi    10 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Salata de gogonele(pentru iarna)

Feliem gogonelele si ardeiul iute. Ceapa o taiem solzisor iar usturoiul il tocam marunt. Tocam si

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Nu am facut asa ceva dar o sa incerc aceasta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Merita de incercat. Cred ca sunt bune.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. vinete,
  • 1/2 litru otet de vin,
  • 1 capatina usturoi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 l ulei

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

14 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am facut asa ceva dar o sa incerc aceasta reteta.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi