autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Vinete marinate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1 cm grosime.


Se presara cu sare si se lasa o ora, dupa care se storc si se prajesc in ulei.


Separat se pune intr-un vas 1/2 l otet (diluat cu apa dupa gust) si se da un clocot, dupa care se stinge focul. Vinetele scoase din tigaia in care se prajesc se pun in vasul cu otet. Cind se termina de prajit, se taie usturoiul feliute si patrunjelul marunt si se amesteca cu vinetele puse in otet.


Se asaza vinetele in borcane de 400 sau 800 gr. cu capac si se completeaza cu otetul din vas.


Se pune capacul si se tin borcanele cu gura in jos pina se racesc.


Se servesc atit ca garnitura, cit si ca aperitiv

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Nu am facut asa ceva dar o sa incerc aceasta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Merita de incercat. Cred ca sunt bune.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. vinete,
  • 1/2 litru otet de vin,
  • 1 capatina usturoi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 l ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am facut asa ceva dar o sa incerc aceasta reteta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe foc si se lasa pina devine sirop. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund.

27 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi