festivalul blogurilor gustoase

autor:

Camelia Grosu

» » Conserve si muraturi

Vinete murate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se iau vinetele, se spala bine si se taie in felii.


Se presara cu sare, se amesteca bine si se lasa cam o ora sa se scurga toxinele din ele. Apoi le luam, le stoarcem usor si le prajim pe ambele fete, dupa care le punem pe toate intr-un lighean sa se raceasca. In timpul acesta pregatim otetul. De regula vinetele le fac pe le sfarsitul lui septembrie, dar anul asta productia a fost mai repede si a prins si caldurile astea si de frica am facut otetul mai concentrat ca sa fiu sigura ca tin, dar de regula fac o parte otet si trei parti apa. Deci, in timp ce se racesc vinetele am pregatit otetul o parte otet si doua parti apa, iar la fiecare litru de lichid 1 lingura cu varf de sare si 2 cu varf de zahar, si le-am fiert. Intre timp am curatat si usturoiul. Incepem si punem in borcane. Punem 2 polonice de otet diluat intr-un borcan de 800g, taiem cativa catei de usturoi, punem 3-4 vinete, le presam usor, apoi punem iar usturoi, iar vinete, pana se umple borcanul. Daca mai este nevoie se mai pune lichid. Lichidul nu trebuie sa fie fierbinte. Vinetele trebuie sa fie uleioase pentru ca iarna le da un gust bun.


Se insurubeaza capacul bine si se pun in camara.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    O reteta minunata ! imi plac vinetele foarte mult, iar aceasta reteta e pe gustul meu:)

  • Alina_Stanescu

    Alina_Stanescu (Maestru bucatar) , 04 iulie 2012

    din astea se poate face mancare de vinete? suna interesant,eu doar coceam si bagam in pungi,la congelator

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Intre straturile de vinete eu pun in afara de usturoi si marar verde tocat. Este o nebunie! In general le mananc iarna in timpul postului de Craciun si daca mai raman si al celui de Pasti. Buna reteta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      O reteta minunata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

12 voturi

Ingrediente

  • -eu am avut o sacosa de rafie plina cu vinete
  • -700g otet
  • -1400g apa
  • -2 linguri cu varf de sare
  • -4 linguri cu varf de zahar
  • -usturoi (fiecare pune cat doreste-eu pun mai mult ca imi place ce gust are asa acrit)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

13 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

19 voturi    13 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

O reteta minunata ! imi plac vinetele foarte mult, iar aceasta reteta e pe gustul meu:)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi