autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute (la cuptor)

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le oparim si le lasam la scurs cu scobitura in jos.


Curatam si spalam ardeii, ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeii, ceapa, usturoiul si miezul vinetelor. Le calim in 100 ml ulei, pana se inmoaie.


Separat, calim carnea si condimentam cu sare si piper.


Decojim una rosie, o dam pe razatoare si o amestecam cu pesmetul( sau grisul) si cele doua oua batue.


Peste legume, punem carnea si amestecam bine, adaugam mararul taiat marunt si lasam cam 15minute la racorit. Dupa care punem si amestecul de rosie, ou si pesmet, amestecam, completam cu sare si piper dupa gust si umplem vinetele.


Asezam vinetele intr-o tava unsa cu uleiul ramas, punem pe vinete felii de rosii, turnam 150 ml apa, acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o perforam in cateva locuri cu o scobitoare si o introducem in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 minute.


Scoatem tava, indepartam folia, radem telemea pe fiecare vanata si mai introducem tava la cuptor, inca 10 minute, dupa care preparatul este gata.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 27 iulie 2013

    VINETELE, MOARTEA FOAMEI!

  • Fara foto

    , 21 iulie 2013

    cred ca sunt foarte bune, urmeaza sa fac.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2013

    Foarte bune vinetele si eu fac vinete umplute dar cu branza .Reteta minunata merita incercata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Dacă ştiam reţeta asta preparam şi aşa vinetele nu numai salată(nu-mi plac altfel), că sigur mi-ar fi plăcut. O să fac cu prima ocazie. Foarte apetisantă reţeta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Arata grozav,iar gustul in mod sigur este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

18 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete mari
  • 400g carne tocata de porc
  • 100 g telemea de capra
  • 2 ardei grasi (unul rosu unul galben)
  • 3-4 linguri de pesmet sau gris
  • 125 ml ulei de masline
  • una legatura de marar verde
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

40 voturi    34 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Constantin Maria-rita

VINETELE, MOARTEA FOAMEI!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Etli Guvek

Etli Guvek

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de teci

Ciulama de teci

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi