autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute (la cuptor)

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Ingrediente
3-4 vinete mari, 400g carne tocata de porc, 100 g telemea de capra, 2 ardei grasi (unul rosu unul galben), 3-4 linguri de pesmet sau gris, 125 ml ulei de masline, una legatura de marar verde, 4 catei de usturoi, 2 rosii mari, 2 oua, 2 cepe, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 55 min

18 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le oparim si le lasam la scurs cu scobitura in jos.


Curatam si spalam ardeii, ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeii, ceapa, usturoiul si miezul vinetelor. Le calim in 100 ml ulei, pana se inmoaie.


Separat, calim carnea si condimentam cu sare si piper.


Decojim una rosie, o dam pe razatoare si o amestecam cu pesmetul( sau grisul) si cele doua oua batue.


Peste legume, punem carnea si amestecam bine, adaugam mararul taiat marunt si lasam cam 15minute la racorit. Dupa care punem si amestecul de rosie, ou si pesmet, amestecam, completam cu sare si piper dupa gust si umplem vinetele.


Asezam vinetele intr-o tava unsa cu uleiul ramas, punem pe vinete felii de rosii, turnam 150 ml apa, acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o perforam in cateva locuri cu o scobitoare si o introducem in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 minute.


Scoatem tava, indepartam folia, radem telemea pe fiecare vanata si mai introducem tava la cuptor, inca 10 minute, dupa care preparatul este gata.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala si se taie pe lung pe jumatate.Se scoate miezul din ele, dar nu pana la coaja,

0 voturi    2 comentarii
60h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute la cuptor

Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 27 iulie 2013

    VINETELE, MOARTEA FOAMEI!

  • Fara foto

    , 21 iulie 2013

    cred ca sunt foarte bune, urmeaza sa fac.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2013

    Foarte bune vinetele si eu fac vinete umplute dar cu branza .Reteta minunata merita incercata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Dacă ştiam reţeta asta preparam şi aşa vinetele nu numai salată(nu-mi plac altfel), că sigur mi-ar fi plăcut. O să fac cu prima ocazie. Foarte apetisantă reţeta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Arata grozav,iar gustul in mod sigur este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

18 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete mari
  • 400g carne tocata de porc
  • 100 g telemea de capra
  • 2 ardei grasi (unul rosu unul galben)
  • 3-4 linguri de pesmet sau gris
  • 125 ml ulei de masline
  • una legatura de marar verde
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Pogaci

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune vinetele si eu fac vinete umplute dar cu branza .Reteta minunata merita incercata.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare

19 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul gustului, condimente de cartofi

20 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi