autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Visinata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
5 kg visine, , 2 kg zahar, , 4 l votca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

333 voturi

Mod de preparare

Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.


Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.


Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia.


Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.


La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dan , 27 iulie 2015

    Pai si acum fermenteaza dupa o luna ce am pus alcool peste ele.E ceva rau in asta?

  • Fara foto

    Catalin Grigore , 22 iunie 2014

    cind e gata visinata vin si eu

  • Fara foto

    Marius Nicusor Dragoi , 22 iunie 2014

    Cea mai tare se stie!!!!si langa ceva fripturica:))))))))))

    • Fara foto

      Marian Dumitru , 22 iunie 2014

      eu am 2 litri de alcool de 99 grade, 4 kg visine , 2 kg zahar e ok??

    • Fara foto

      Pribeg Lucian , 06 iunie 2014

      3 kg visine 1 kg zahar 1 L votka pusca :D

    • Fara foto

      geo , 25 iunie 2013

      in 4 saptamani de macerare deja fierbe compozitia...o sa isi ia gust rau ;)

    • Fara foto

      Madalina Deni , 25 mai 2013

      cita vota se pune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Ce buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      O bunatate,pregatesc asa ceva in fiacare an ...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Buna si aromata.

    • Fara foto

      Lia , 02 iulie 2010

      reteta e buna,dar eu am o sugestie: avand in vedere cat de scump este alcoolul ,acesta sa nu fie turnat peste toata cantitatea de visine macerate. Mai exact eu dupa cele 4 saptamani , timp in care visinile au lasat siropul, scot toata compozitia din damigeana. Aleg cam 1 kg de visine,cele mai frumoase si le introduc in damigeana curata. Torn siropul si apoi alcoolul.Astfel nu mai pierd alcoolul care ar fi fost absorbit de restul visinilor de care nu mai am nevoie. Cel putin mie 1 kg de visine alcoolizate imi sunt suficiente pt prajiturile care le fac peste an sau pt ornat.Restul de 4 kg de visine macerate eu le dau unui vecin care face tuica. Si inca ceva, daca nu aveti alcool suficien , nu faceti improvizatii, mai bine puneti mai putin car sa taiati fermentatia si ulterior mai complectati tot cu alcool. Ca sa ai ceva de calitate trebuie sa pui ceva de calitate.

    • Fara foto

      mariana , 25 iunie 2010

      este excelenta

    • Fara foto

      razvan , 19 iunie 2010

      pot lasa visunata mai multi ani? 30 de exemplu?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Este foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      E buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      mirela , 12 iulie 2009

      Fratilor, ce dificultati de comunicare intampinati??? La 5 kg de visine folositi 4 litri de votca. Care-i treaba, zau?!

    • Fara foto

      andor , 03 iulie 2009

      5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.

    • Fara foto

      mucenic gigi , 30 iunie 2009

      De cati litri trebuie sa fie damigeana? Cat alcool se pune la 5 kg de visine?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

333 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 4 l votca.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

dan

Pai si acum fermenteaza dupa o luna ce am pus alcool peste ele.E ceva rau in asta?



Adauga reteta
Retete
din Cocktailuri si lichioruri
Caipiroska cu mure

Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

1 vot    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi