Vita in vin rosu cu sote de mazare

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Vita in vin rosu cu sote de mazare

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • Un kg carne de vita, taiata fasii
  • 2 linguri faina
  • 300 ml vin rosu Chianti/Merlot
  • Un praf de salvie
  • 200ml supa de vita
  • O lingura bulion
  • O lingura patrunjel tocat
  • O ceapa tocata marunt
  • 400g mazare congelata
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri marar tocat

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati la foc mediu, pentru 6-8 minute pana se inmoaie si se aureste. Luati din tigaie si puneti intr-o tava adanca cu capac, gen yena.

Incingeti uleiul ramas in tigaie si prajiti vita la foc mare, amestecand 3-4 minute pana se aureste pe toate partile si pana evapora tot lichidul. Presarati faina in tigaie si amestecati bine sa nu faca cocoloase. Asezonati bine cu sare si piper. Reduceti focul la mediu, turnati vinul si amestecati constant pana da in clocot.

Turnati totul in tava, amestecati cu ceapa si usturoiul, adaugati salvia, supa de vita si bulionul, acoperiti si bagati in cuptor pentru 2 ore jumatate - 3 ore, pana devine carnea foarte frageda.

In ultimele 15 minute, fierbeti mazarea conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti bine. Intr-o tigaie, incingeti untul, adaugati ceapa, caliti pana se inmoaie, adaugati mazarea, amestecati putin, sa nu se lipeasca dar sa nu se zdrobeasca boabele, asezonati bine, presarati marar si puneti deoparte.

Luati tava din cuptor, presarati patrunjel si serviti impreuna cu mazarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise