Wild Dragon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Wild Dragon

Ingrediente

  • Pentru 3 creveti tempura:
  • 3 Creveti proaspeti
  • Faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • Ulei Arpis pentru prajit
  • Sare,
  • Piper,
  • Apa,
  • Wild Dragon:
  • Somon,
  • Ton,
  • Peste alb
  • Creveti tempura,
  • Crab stick
  • Alge
  • Castraveti taiati fasii

Mod de preparare

Se spala crevetii bine si se curata.

Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.

Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in ulei Arpis.

Mod de preparare Wild Dragon

Se pregateste orezul de sushi.

Peste orezul de sushi se intind foile de alga si se pun crevetii tempura, crab stick si castraveti, apoi se formeaza o rulada, cu orezul in exterior.

Pe ”rulada” creata se pune somon, ton, peste alb, creveti, bucati de crab stick, apoi se va impacheta bine pentru a nu se dezmembra si se va taia in 10 bucati.

Se va aseza pe o farfurie ornata cu icre de peste zburator, maioneza si salata.

Mod de servire

Se serveste cu wassabi, ghimbir si sos de soia.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise