Pentru inceput, amestecati laptele cu zaharul si puneti pe foc mic pana se dizolva zaharul.
Separat, amestecati faina cu untul,adaugati laptele caldut,1 lingurita din esenta si ouale. Framantati bine aluatul (nu trebuie sa se lipesca de degete).
Rasuciti aluatul pe masa,dupa care il taiati in 16 bucati egale.
Aveti nevoie de cate 2 bucati de aluat pentru fiecare "Coronita",pe care le rasuciti pana ajung la aceeasi dimensiune,dupa care "impletiti" cele 2 bucati si le lipiti capetele.
Asezati cate 4 "Coronite" intr-o tava si dati la cuptor pentru 20-25 de minute (140 grade).
Intre timp, pregatiti glazura : Toate ingredientele se pun intr-un vas si se lasa la foc mic aproximativ 5-6 minute, timp in care amestecati continuu.
Cand sunt gata "coronitele" , le lasati putin sa se raceasca dupa care le ungeti cu glazura de lamaie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii