autor:

Cristina Axinte

» » Borsuri si Ciorbe

Yayla Corbasi (Ciorba de iaurt-reteta turceasca)

Autor: Cristina Axinte (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cristina Axinte (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 13 septembrie 2008

Ingrediente
- 1,5 L iaurt gras, - ulei, - 20 grame orez, - 1 ou, - apa fiarta 0,5 L, - menta uscata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa retineti ca daca va apucati sa gatiti turceste,trebuie sa aveti mereu la indemana sicak su(apa fiarta),ceapa, ulei,sare de lamaie si pirinc(orez).


Pentru ciorba:


Orezul se pune intr-o farfurie cu apa fiarta si se lasa acolo pana se albeste.


In oala in care veti face ciorba turnati ulei(5 linguri este suficient).Incingeti-l si turnati orezul bine scurs de apa apoi imediat spargeti oul si amestecati bine.Urmeaza apa fiarta si iaurtul. Amestecati bine si puneti sare de lamaie(un varf de lingurita).Lasati la foc mic,pe ochiul de aragaz mic cam 30 minute dupa care incingeti intr-o tigaie 3 linguri ulei si turnati deasupra ciorbei.Adaugati apoi menta si puneti capacul.


Se serveste calda,nu fierbinte cu un plus de sare de lamaie sau suc de lamaie si ardei iute.


==== Afiyet olsun! Pofta buna! ====
Trebuie sa retineti ca daca va apucati sa gatiti turceste,trebuie sa aveti mereu la indemana sicak su(apa fiarta),ceapa, ulei,sare de
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Curatam zarzavaturile,le tocam si le punem la fiert. Intre timp pregatim perisoarele: taiem ceapa

4 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla cu carne

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se

10 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lary , 12 septembrie 2009

    E foarte buna, cine nu a ─▒ncercat-o sa o incerce.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca e foarte buna

  • Fara foto

    ellena , 19 iunie 2009

    Hmmm e super, preferata mea. Acum depinde si de gusturi. La fel si ciorba de linte rosie, ff buna.

    • Fara foto

      Lady Io (Bucatar sef) , 13 iunie 2009

      Am incercat eu, dar cu lamaie in loc de sare de lamaie (e mult mai sanatoasa). A fost bunuta.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Nu stiu cat succes ar avea la noi dar cred ca fac o incercare.

    • Fara foto

      Angelica , 26 noiembrie 2008

      Sunt curioasa daca a incercat cineva aceasta reteta, cu cantitatile de ingrediente date. Cum a fost rezultatul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 L iaurt gras
  • - ulei
  • - 20 grame orez
  • - 1 ou
  • - apa fiarta 0,5 L
  • - menta uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Axinte

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

3 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

lary

E foarte buna, cine nu a ─▒ncercat-o sa o incerce.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe