autor:

Cristina Axinte

» » Borsuri si Ciorbe

Yayla Corbasi (Ciorba de iaurt-reteta turceasca)

Autor: Cristina Axinte (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Trebuie sa retineti ca daca va apucati sa gatiti turceste,trebuie sa aveti mereu la indemana sicak su(apa fiarta),ceapa, ulei,sare de lamaie si pirinc(orez).


Pentru ciorba:


Orezul se pune intr-o farfurie cu apa fiarta si se lasa acolo pana se albeste.


In oala in care veti face ciorba turnati ulei(5 linguri este suficient).Incingeti-l si turnati orezul bine scurs de apa apoi imediat spargeti oul si amestecati bine.Urmeaza apa fiarta si iaurtul. Amestecati bine si puneti sare de lamaie(un varf de lingurita).Lasati la foc mic,pe ochiul de aragaz mic cam 30 minute dupa care incingeti intr-o tigaie 3 linguri ulei si turnati deasupra ciorbei.Adaugati apoi menta si puneti capacul.


Se serveste calda,nu fierbinte cu un plus de sare de lamaie sau suc de lamaie si ardei iute.


==== Afiyet olsun! Pofta buna! ====

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lary , 12 septembrie 2009

    E foarte buna, cine nu a ıncercat-o sa o incerce.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca e foarte buna

  • Fara foto

    ellena , 19 iunie 2009

    Hmmm e super, preferata mea. Acum depinde si de gusturi. La fel si ciorba de linte rosie, ff buna.

    • Fara foto

      Lady Io (Bucatar sef) , 13 iunie 2009

      Am incercat eu, dar cu lamaie in loc de sare de lamaie (e mult mai sanatoasa). A fost bunuta.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Nu stiu cat succes ar avea la noi dar cred ca fac o incercare.

    • Fara foto

      Angelica , 26 noiembrie 2008

      Sunt curioasa daca a incercat cineva aceasta reteta, cu cantitatile de ingrediente date. Cum a fost rezultatul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 L iaurt gras
  • - ulei
  • - 20 grame orez
  • - 1 ou
  • - apa fiarta 0,5 L
  • - menta uscata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cristina Axinte

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

3 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

lary

E foarte buna, cine nu a ıncercat-o sa o incerce.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe