autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU CIUPERCI SI VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
3kg. ciuperci,, 4 kg. vinete,, 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,, 4 kg. ceapa,, 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,, 1l. ulei,, piper macinat,, sare,, foi de dafin,, conservant

Dificultate: Redusa Timp: 4h

22 voturi

Mod de preparare

1.Ciupercile se curata , se spala si se fierb in apa cu sare ,apoi sec toaca.


2.


Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca.


3.


Se curata ceapa si se macina , apoi se caleste in ulei.


4.


Se coc ardeii , se curata si se dau prin masina de tocat.


5.


Se face un bulion din 2 kg. rosii.


6.Peste ceapa calita se adauga ardeii,ciupercile,vinetele, sucul de rosii,uleiul tot ,sare ,piper si foi de dafin.


Se fierb toate impreuna pana iese uleiul deasupra.


7.Fierbinte se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza 30 de minute din momentul in care clocoteste apa din vasul , in care se pun borcanele.


Obs:Optional se poate adauga 1 kg. mere rase , stoarse si calite separat.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

50 voturi    11 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

2 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

22 voturi

Ingrediente

  • 3kg. ciuperci,
  • 4 kg. vinete,
  • 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,
  • 4 kg. ceapa,
  • 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,
  • 1l. ulei,
  • piper macinat,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

4 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi