autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU CIUPERCI SI VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
3kg. ciuperci,, 4 kg. vinete,, 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,, 4 kg. ceapa,, 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,, 1l. ulei,, piper macinat,, sare,, foi de dafin,, conservant

Dificultate: Redusa Timp: 4h

22 voturi

Mod de preparare

1.Ciupercile se curata , se spala si se fierb in apa cu sare ,apoi sec toaca.


2.


Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca.


3.


Se curata ceapa si se macina , apoi se caleste in ulei.


4.


Se coc ardeii , se curata si se dau prin masina de tocat.


5.


Se face un bulion din 2 kg. rosii.


6.Peste ceapa calita se adauga ardeii,ciupercile,vinetele, sucul de rosii,uleiul tot ,sare ,piper si foi de dafin.


Se fierb toate impreuna pana iese uleiul deasupra.


7.Fierbinte se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza 30 de minute din momentul in care clocoteste apa din vasul , in care se pun borcanele.


Obs:Optional se poate adauga 1 kg. mere rase , stoarse si calite separat.
-->
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

61 voturi    11 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

3 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

22 voturi

Ingrediente

  • 3kg. ciuperci,
  • 4 kg. vinete,
  • 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,
  • 4 kg. ceapa,
  • 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,
  • 1l. ulei,
  • piper macinat,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi