autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU CIUPERCI SI VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.Ciupercile se curata , se spala si se fierb in apa cu sare ,apoi sec toaca.


2.


Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca.


3.


Se curata ceapa si se macina , apoi se caleste in ulei.


4.


Se coc ardeii , se curata si se dau prin masina de tocat.


5.


Se face un bulion din 2 kg. rosii.


6.Peste ceapa calita se adauga ardeii,ciupercile,vinetele, sucul de rosii,uleiul tot ,sare ,piper si foi de dafin.


Se fierb toate impreuna pana iese uleiul deasupra.


7.Fierbinte se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza 30 de minute din momentul in care clocoteste apa din vasul , in care se pun borcanele.


Obs:Optional se poate adauga 1 kg. mere rase , stoarse si calite separat.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

22 voturi

Ingrediente

  • 3kg. ciuperci,
  • 4 kg. vinete,
  • 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,
  • 4 kg. ceapa,
  • 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,
  • 1l. ulei,
  • piper macinat,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi