Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa tocata se pune la calit.
Se adauga legumele ramase maruntite prin robotul de bucatarie. Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii. Se adauga intre timp condimentele, sarea ,boabele de piper si foile de dafin. Adaugam apoi hribii dati prin masina si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.
Cand este gata o luam de pe foc. Punem zacusca in borcane curate si sterilizate dupa care le capsam. Asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.
Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii