festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Zacusca de peste

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Este preferabil ca sa fie ceapa de apa alba si pestele de acelasi soi si marime.


Intr-o oala se pun bucatile de peste, tot otetul si apa doar cat sa acopere pestele.


Se pune la fiert pe tabla la foc mic. Nu se amesteca. Dupa 30-45 minute se scot pe o tava bucatile de peste si se aleg oasele mari: sira spinarii, coastele si oasele de la aripioare. Daca pestele e mic nu se aleg oasele.


Se pune pestele din nou la fiert adaugand 1/2l ulei.


Se amesteca din cand in cand si se fierbe 4 ore. Cand se amesteca se mai aleg oasele mai mari ramase (cele mici se vor dizolva).


Separat intr-o cratita se pune 1/2l ulei, ceapa si se fierbe la foc mic pe tabla timp de 2 ore.


Se amesteca mai des.


Se adauga morcovul ras si se fierbe inca o ora amestecand mai des.


Dupa ce au fiert se amesteca cele doua compozitii impreuna cu dafinul, piperul, sarea si pasta de tomate.


Se pune in cuptorul incalzit din vreme si se coace la foc mic 2,5-4 ore (dupa gust rezulta o zacusca mai putin sau mai mult uscata). Din 20 in 20 minute se scoate cratita si se amesteca bine. Dupa aceasta se pune compozitia in borcane cu filet pana la 10mm de margine si se dau la cuptor la foc mic fara a pune capacele.


Se tin 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba, se pun capacele etanse si se lasa in cuptor sa se raceasca.


Se pastreaza la rece si ferite de lumina.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • -3-4 kg de peşte fără solzi
  • cap şi coadă
  • -1 litru ulei
  • -1/4 litru oţet
  • -2 kg ceapă tăiată rondele
  • -1 kg morcov ras
  • -10 foi dafin
  • -3-4 linguriţe cu vârf de sare
  • -1-1,2 kg pastă de tomate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cretu Corneliu

Sos iute

Se spala rosiile, merele si ardeii iuti. Se taie rosiile, se scot cotoarele la mere si se taie felii,

1 vot    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Mici

Mirodeniile pentru mici se prepară din piper, foi dafin şi cimbru, in cantitati egale, date prin

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar

Sarmale de post

Se pune 1 litru de apă la fiert şi când dă în clocot se pune soia şi se fierbe 30 minute. Se

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav pe varza la cuptor

Pastrav pe varza la cuptor

In vasul cu unt incins calim ceapa, ardeiul tocat marunt, adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate fin si frecate cu sare de lamaie;

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste