autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca de toamna

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O zacusca deosebita !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Delicioasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Imi place la nebunie zacusca cu ciuperci ! Cely sa sti ca arata minunat ! La fel ca si gustul ei....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna zacusca asta! Se retine si abia astept sa vina toamna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      fac zacusca cu vinete si cu fasole, ma tenteaza si aceasta cu ciuperci.

    • Fara foto

      Michael , 03 martie 2010

      Noi o facem cu vinete in combinatie cu ghebe, e delicioasa. Sidy, incearca si asa, sunt sigur ca, preparata asa, zacusca ta va avea mai mult succes.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cely mie imi place tare mult zacusca cu ciuperci dar la noi in familie nu o mananca nimeni.... Pot sa vin la tine cand deschizi un borcan ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Nu am facut niciodata zacusca cu ciuperci, cred ca e foarte buna, in schimb am facut cu vinete,

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h

86 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari copti
  • 3 kg ardei grasi copti
  • 3 kg ardei kapia copti
  • 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
  • 2,5 kg ceapa alba
  • 750 ml ulei
  • 600 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

O zacusca deosebita !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi