autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca de toamna

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari copti, , 3 kg ardei grasi copti, , 3 kg ardei kapia copti, , 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe), , 2,5 kg ceapa alba, , 750 ml ulei, , 600 g pasta de tomate, , sare, piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 7h

87 voturi

Mod de preparare

Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Sos de rosii si ardei kapia

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si

7 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Gogosarii cu vinete - Muratura

Se pregateste asa: Vinetele curatate si taiate se sareaza si se pun la scurs apoi se prajesc putin

4 voturi    0 comentarii
5h
Conserve si muraturi

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O zacusca deosebita !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Delicioasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Imi place la nebunie zacusca cu ciuperci ! Cely sa sti ca arata minunat ! La fel ca si gustul ei....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna zacusca asta! Se retine si abia astept sa vina toamna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      fac zacusca cu vinete si cu fasole, ma tenteaza si aceasta cu ciuperci.

    • Fara foto

      Michael , 03 martie 2010

      Noi o facem cu vinete in combinatie cu ghebe, e delicioasa. Sidy, incearca si asa, sunt sigur ca, preparata asa, zacusca ta va avea mai mult succes.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cely mie imi place tare mult zacusca cu ciuperci dar la noi in familie nu o mananca nimeni.... Pot sa vin la tine cand deschizi un borcan ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Nu am facut niciodata zacusca cu ciuperci, cred ca e foarte buna, in schimb am facut cu vinete,

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h

87 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari copti
  • 3 kg ardei grasi copti
  • 3 kg ardei kapia copti
  • 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
  • 2,5 kg ceapa alba
  • 750 ml ulei
  • 600 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O zacusca deosebita !



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi