Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 500 ml ulei
  • 1 kg ceapa
  • 1,5 kg rosii
  • sare dupa gust
  • ienibahar piper boabe, foi de dafin - dupa gust
  • 4 borcane ciuperci de padure - mix
  • 2,5 kg ardei grasi sau capia

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat.

Se curata ceapa, se spala si la fel se da prin masina de tocat.

Rosiile le oparim in apa fierbinte, le curatam de coaja si se dau si ele prin masina de tocat.

Intr-o oala mare turnam uleiul in care calim ceapa, dupa care turnam legumele tocate, respectiv: vinetele, ardeii si rosiile. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Adaugam sare si condimente dupa gust.

Amestecam din cind in cand sa nu se lipeasca. Cind au scazut suficient adaugam ciupercile pe care le mai feliem in prealabil daca sunt prea mari. Dam in cateva clocote, maxim o jumatate de ora de cand adaugam ciupercile si turnam zacusca in borcane cat este calda. Intoarcem borcanele cu fundul in jos, asa fierbinti si le lasam astfel la racit invelite cu o patura groasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise