festivalul blogurilor gustoase

autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete si ciuperci

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.


Se curata ceapa si se taie.


Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste.


Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri.


Se pun toate peste ceapa calita.


Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust.


Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore.


Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.


Se spala borcanele si se sterilizeaza. Eu le-am dat pe tava in cuptor pentru 10 minute.


Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.


Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.


Din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    Cumparand vinete, ardei si ciuperci m-am hotarat sa fac o zacusca. Deoarece nu am facut niciodata zacusca m-am uitat prin retetele de zacusca pe acest "site" si am dat de reteta ta. Am gandit "hai sa incerc" si am facut dupa reteta ta doar ca eu am adaugat putin otet si sos iute ca sa iasa la gust mai acrisor si putin picant. Pot spune ca a meritat efortul si au iesit 7 borcane de zacusca delicioasa. Recomand aceasta reteta pentru toti care vor sa faca o zacusca simpla si "gustoasa". Felicitari!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine):

    un deliciu,

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    steluta , 03 octombrie 2013

    super

  • Fara foto

    Popescu Cristi , 27 septembrie 2013

    bune

  • Fara foto

    Modoranu Florica , 26 septembrie 2013

    usor de pregatit.incerc si eu

    • Fara foto

      Dascalu Elena , 23 septembrie 2013

      super incerc si eu,sper sa_mi iasa la fel de bine

    • Fara foto

      Madalin Crasmariu , 23 septembrie 2013

      inaspa

    • Fara foto

      Andra Hîncu , 22 septembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Elena Mihai , 12 septembrie 2013

      usor de pregatit

    • Fara foto

      Micu Marcela , 10 septembrie 2013

      bun

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Foarte buna, un deliciu. Iubesc zacusca in toate variantele posibile :-)

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      chiar cautam o reteta de zacusca de vinete cu ciuperci, o incerc si eu sapt viitoare, arata fff bine

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      Foarte fina si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

38 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ardei capia rosu
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 300 ml ulei
  • pasta de rosii
  • 1 lingura piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de I. Mircescu

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

3 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

54 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

steluta

super

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi