autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 vinete mari, , 30 buc. de gogosari, , 1 kg. ceapa, , 1 litru ulei, , 3 kg. rosii, , piper, , usturoi, , sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 6h 30 min

140 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel se procedeaza si cu gogosarii.


Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina.


Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat.


Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil.


Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Zacusca cu vinete

Se spala toate legumele. Ardeii, gogosarii si vinetele se coc, dupa care se curata de coaja si de

3 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un

3 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Rezus , 25 mai 2013

    Multumesc pentru reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    lenu (Maestru bucatar) , 09 august 2010

    am facut zacusca de vinrte si mia iesit buna ,trimite pe mai multe saiturisi la alte gospodine ca e o reteta buna

    • Fara foto

      moasa stefania , 18 august 2009

      Draga GUSTO, te rog sa informezi si alte gospodine despre ceea ce eu am experimentat si fac, de ani buni. Pentru cei care au un stomac mai sensibil, recomand ca reteta de zacusca sa se faca astfel: dragelor, fierbeti ceapa, dupa ce ati curatat-o de coaja, intreaga, in apa. Apoi o scurgeti bine (chiar o presati putin sa iasa cat mai multa apa din ea, fara sa va ingrijorati ca nu-i mai ramane gustul specific)si apoi o trceti prin masina de tocat. Nu se schimba gustul zacustii de nici un fel, ba chiar iese mai bun. Restul faceti ca in reteta de baza. Va recomand cu caldura aceasta. Sanatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h 30 min

140 voturi

Ingrediente

  • 15 vinete mari
  • 30 buc. de gogosari
  • 1 kg. ceapa
  • 1 litru ulei
  • 3 kg. rosii
  • piper
  • usturoi
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

14 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata naturala din flori de mac

Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi