autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel se procedeaza si cu gogosarii.


Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina.


Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat.


Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil.


Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Rezus , 25 mai 2013

    Multumesc pentru reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    lenu (Maestru bucatar) , 09 august 2010

    am facut zacusca de vinrte si mia iesit buna ,trimite pe mai multe saiturisi la alte gospodine ca e o reteta buna

    • Fara foto

      moasa stefania , 18 august 2009

      Draga GUSTO, te rog sa informezi si alte gospodine despre ceea ce eu am experimentat si fac, de ani buni. Pentru cei care au un stomac mai sensibil, recomand ca reteta de zacusca sa se faca astfel: dragelor, fierbeti ceapa, dupa ce ati curatat-o de coaja, intreaga, in apa. Apoi o scurgeti bine (chiar o presati putin sa iasa cat mai multa apa din ea, fara sa va ingrijorati ca nu-i mai ramane gustul specific)si apoi o trceti prin masina de tocat. Nu se schimba gustul zacustii de nici un fel, ba chiar iese mai bun. Restul faceti ca in reteta de baza. Va recomand cu caldura aceasta. Sanatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h 30 min

140 voturi

Ingrediente

  • 15 vinete mari
  • 30 buc. de gogosari
  • 1 kg. ceapa
  • 1 litru ulei
  • 3 kg. rosii
  • piper
  • usturoi
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cornel Rezus

Multumesc pentru reteta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi