Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin.
Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat.
In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie.
Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede.
A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul.
Amestecam si lasam la macerat maxim o ora.
Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece.
Sa aveti pofta!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii