»

Cuvinte cautate "piftie"

Retete culinare
  • Piftie de pasare

    Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare.

    1 comentariu

  • Cele mai bune 10 preparate pentru masa de Revelion

    In general, meniul de Revelion e un pic diferit de cel de Craciun, deoarece si petrecerea de Craciun este destul de difera de cea de Anul Nou. De exemplu, de Revelion vom servi preparate mai usoare, pentru ca este vorba despre o

    3 comentarii

  • Tot ce trebuie sa stii pentru a pregati cea mai buna masa de Craciun - 135 de retete perfecte pentru sarbatori

    Craciunul e doar la cateva zile distanta si, daca inca nu te-ai apucat de pregatirile mesei de Craciun, e cazul s-o faci.  Stim ca nu este chiar cea mai usoara misiune, insa in acest articol ti-am adunat un adevarat arsenal

    0 comentarii

  • Cum alegi carnea de porc pentru preparatele traditionale de Craciun

    Pentru majoritatea romanilor, sarbatoarea Nasterii Domnului este concentrata in jurul mesei si a bradului de Craciun.  De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, piftie,

    0 comentarii

  • Cum sa faci cel mai bun caltabos - 5 retete pe care trebuie sa le incerci

    Caltabosii, cunoscuti prin unele parti si sub denumirea de "cartabosi", sunt preparate traditionale ce nu au voie sa lipseasca de pe masa romanilor in perioada Sarbatorilor de iarna.  Bineinteles, cei mai buni caltabosi

    0 comentarii

  • Cum sa prepari cea mai buna piftie - 10 retete simple si delicioase

    Piftia, numita in unele zone ale Romaniei si racituri, aituri, sloi sau cociune, este un preparat culinar din grupa gustarilor reci. Se obtine prin fierberea indelungata a bucatilor de carne (porc, vitel, curcan, cocos, gasca) cu

    1 comentariu

  • Piftie de curcan portionata

    Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere

    18 comentarii

  • Piftie de porc portionata

    Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita

    9 comentarii

  • piftie din curcan

    se spala carnita de curcan si se pune la fiert cu sate ,apa se pune decat sa acopera carnea o jumatate de ora dupa care se pun si legumele se

    2 comentarii

  • Piftie de porc

    Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba vreo 4 ore... Dupa ce a fiert carnea

    10 comentarii

  • Piftie de pui

    Se pun puii taiati in sferturi la fiert in apa rece intr-o cratita de fiert subpresiune; se adauga ceapa,sarea ,piperul si morcovii

    8 comentarii

  • Piftie cu mujdei

    Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu morcovul. Apa trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul carnii.

    3 comentarii

  • Piftie - racituri - de curcan

    Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom

    1 comentariu

  • Piftie de cocos

    Carnea se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam 5 cm, se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper

    3 comentarii

  • Piftie de porc

    Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam

    0 comentarii

  • Piftie de curcan

    Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand

    3 comentarii

  • Piftie de porc

    Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet de apa. Carnea se pune la fiert

    5 comentarii

  • Piftie de ciolan afumat

    Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l in apa fierbinte. Puneti-l la

    9 comentarii

  • Piftie curcan

    Se curata si se spala carnea, o punem la fiertcumorcovul si ceapa, apa sa depaseasca foarte putin de ceea ce este in oala, adaugam sarea

    2 comentarii

  • Piftie de pasare

    Toata carnea si oasele se spala bine si se pune intr-o oala cu apa la fiert ca ptr supa mai putina apa ca supa sa fie mai concetrata.Cind

    0 comentarii

  • Racituri (Piftie)

    Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat f. bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele

    17 comentarii

  • piftie din carne de porc

    Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe

    3 comentarii

  • Piftie ( racitura) de porc

    Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb

    24 comentarii

  • Piftie de pui

    Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi de piele si se taie ghearele. Se spala

    14 comentarii

  • Piftie

    Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa il acopere. Se fierbe

    4 comentarii

  • Piftie de vita

    Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii; -

    5 comentarii

  • Piftie de porc

    Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe

    26 comentarii

  • PIFTIE

    Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete. Se fierb la foc mic si se spumeaza

    3 comentarii

  • Piftie de porc

    Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman perfect curate.

    0 comentarii

  • Racituri (piftie) de porc

    Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc. Zarzavatul

    12 comentarii

  •   1   2 »


Adauga reteta
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Dovlecei pe pat de spaghete

Dovlecei pe pat de spaghete

Mod de preparare: Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp curatam dovlecelul de coaja, il taiem

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti