festivalul blogurilor gustoase

47
retete

» » Austria

Retete traditionale din Austria

  • Supa crema de dovleac

    Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata

    0 comentarii

  • Kughelof

    In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele

    3 comentarii

  • Krapfen

    Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana se formeaza o spuma deasupra(cca 10

    3 comentarii

  • Sufleu de spanac

    Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa

    6 comentarii

  • Tort Sacher

    Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si

    1 comentariu

  • Tarte Austríaca

    1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte. Pune fãina cu praful de copt

    4 comentarii

  • Broccoli cu cascaval

    Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea tare. Strecori. Intr-un castron bati

    2 comentarii

  • Clătite vieneze

    Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele

    10 comentarii

  • Friptura de porc

    Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa

    4 comentarii

  • Snitel din piept

    Pieptul de curcan se taie feliute subtiri. Daca vi se par prea groase se pot bate putin. Le dati cu sare si piper. Fulgi de porumb

    5 comentarii

  • Gulas vienez

    Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele

    1 comentariu

  • Salata de sparangel

    Se fierb tare cartofii noi, se lasa sa se raceasca. Eu ii spal cu peria de vase si nu-i mai curat de coaja. Se curata sparanghelul

    2 comentarii

  • Conopida a'la Austria

    Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera cu apa si se fierbe al dente.Se

    1 comentariu

  • Crochete de pangasius

    1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba se introduc fileurile si se lasa

    3 comentarii

  • Supa crema de morcovi

    Se taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele

    3 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Se incalzeste cuptorul la 180 gr Celsius. Laptele se amesteca cu ouale, zaharul si vanilia. Se taie chiflele cubulete si se inmoaie

    3 comentarii

  • Supa din fulgi de

    Rumenesti cerealele in margarina. Le stingi cu apa. Adugi un morcov si vegeta dupa gust. Fierbi 6-7 min. Dupa ce ai luat-o de pe foc,

    3 comentarii

  • Salzburger nockerln

    Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie zaharul si zaharul pudra. Spuma

    1 comentariu

  • Supa de rosii cu

    Decojim rosiile: scoatem cotorul, crestam in x celalalt capat si introducem cca 5 min. in apa clocotita, apoi inca 5 min. in apa foarte

    3 comentarii

  • Salata de toba

    Toba se taie felii subtiri si se aranjeaza pe un platou. Se acopera cu ceapa taiata joulienne, se condimenteaza dupa gust cu sare si

    0 comentarii

  • Pateu pentru sandwich

    Mezelul se trece cprin masina de tocat sau se marunteste marunt. Ceapa se taie f. fin la fel si castraveciorii murati si ouale. Se

    3 comentarii

  • Tort de Sf. Vasile

    Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca si la urma albusurile

    5 comentarii

  • Pateu de post cu

    Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2 foi de dafin si piper.Separat,se

    4 comentarii

  • SUPA CREMA DIN PRAZ

    Ceapa si prazul se spala si curata. Ceapa se taie marunt,prazul se injumatateste pe lung si se taie sub forma de taietei. Untul/uleiul

    5 comentarii

  • salata cu ulei de

    fierbem cartofii, ouale fierte tari. intr-un castron punem salata, daca nu gasim salata vogel atunci o putem inlocui cu una existenta

    10 comentarii

  • Compot de rubarba

    Se curata tijele de rubarba, se taie in bucatele de cca 2 cm. Restul ingredientelor se amesteca si se fierb la foc mic cateva minute,

    0 comentarii

  • Supa de ceapa

    Se caleste ceapa in ulei. Se adauga faina cand ceapa este moale. Se rumeneste usor, se adauga supa, mestecand mereu.Se ferbe cam 10min.

    1 comentariu

  • Orez cu stafide si

    Orezul se fierbe in apa cu sare. La 250 de gr.orez e nevoie de 500 ml. de apa pentru ca orezul basmati fierbe mai greu.nuca se prajeste

    0 comentarii

  • juliare

    Se fierbe la foc mic timp de 20 minute.Se prajeste in ulei pana se rumeneste.Se taie cubulete zarzavotul se adauga bulionul sarea condimentele

    1 comentariu

  • Pui Anda, vienez

    Pregatire: Carnea se spala,se taie fasii groase cat degetul, Ceapa si ardeiul se curata,se spala si se toaca extrem de fin. Cartofii

    4 comentarii

  •   1   2 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: