436
retete

» » Franta

Retete traditionale din Franta

  • Crochete de curcan

    Este un preparat frantuzesc foarte usor de pregatit, slab caloric si foarte fin .Pe gustul celor care le place combinatia de fructe

    5 comentarii

  • Tarta pofticioasa

    Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte) Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc

    2 comentarii

  • Prăjitură de sărbătoare

    Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A doua zi, frământaţi

    4 comentarii

  • Fricassée de caïon/Carne

    O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia. Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana. Caïon

    9 comentarii

  • Clafoutis cu cacao,

    1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele,

    0 comentarii

  • Cartofi gratinati

    Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca. Cartofi

    11 comentarii

  • Galette cu piept

    Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Trebuie sa

    7 comentarii

  • Cinnabon rolls

    Se formeaza o maia din drojdie, miere, si laptele caldut. Se lasa 5-10 minute. Se adauga oul amestecat bine, apoi untul moale, zaharul

    7 comentarii

  • Ratatouille la cuptor

    Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul

    4 comentarii

  • Tarta cu fructe

    Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati de unul singur, pana devine cremos.

    6 comentarii

  • Cassoulet

    Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 * Scurge fasolea si pune-o la fiert

    2 comentarii

  • Tarta cu piure de

    Se amesteca faina,sarea si untul pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga apa rece(cate putin)amestecand continuu,pana obtinem

    1 comentariu

  • Tarta cu legume

    Reteta e pt 4_6 persoane Se curata cartofii ,morcovul, prazul Se spala bine Ciuperca se sterge bine cu un prosop curat umed Se

    1 comentariu

  • Creme caramel

    Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe

    6 comentarii

  • Supa de ceapa

    Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri. Curatam

    5 comentarii

  • Clafoutis aux pommes(Prăjitură

    Se face un caramel pe foc în cratiţă, se adaugă merele curăţate şi tăiate sferturi, după ce s-au scos sâmburii. Se călesc

    5 comentarii

  • Păstrăvi în papiotă

    Preîncălzeşte cuptorul la 220°C (thermostat 7-8). Goleşte păstrăvul de intestine etc. Spală-l bine si pune-l pe hârtie absorbantă. Taie

    6 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata

    Rupem ciocolata in bucati mici si o topim impreuna cu untul pe foc mic, intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam ciocolata

    11 comentarii

  • Supă de roșii cu

    Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în tigaia cu ulei pînă

    1 comentariu

  • Boeuf Bourguignon

    Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat. Cand

    3 comentarii

  • Confit de Canard

    Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin

    6 comentarii

  • savarine

    Intr-un castron se amesteca faina si drojdia. Se adauga zaharul, laptele cald si ouale si se amesteca(se poate amesteca cu mixerul cu

    3 comentarii

  • Briosa-Brioche

    Muffins-briose. Pate-pateu. Chiftele-piftele. Piure-pireu. Mamaliga-polenta. O lista intreaga de confuzii sau greseli Azi am sa

    1 comentariu

  • Hachis Parmentier

    Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida cam 10 minute. Cand ceapa este

    8 comentarii

  • Quiche cu somon afumat

    Se incalzeste cuptorul la 175°C. Se intinde aluatul brisée intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia

    1 comentariu

  • Croque monsieur dietetic

    Se aseaza pe toate feliile de paine cateva cuburi de unt si cateva felii de usturoi. Apoi se aseaza pe toate feliile de paine, cate

    1 comentariu

  • Ragout taranesc cu

    Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc in jumatate de ulei(25ml) pana se

    8 comentarii

  • Supă de căpşuni

    Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve

    3 comentarii

  • Pulpa de pui umpluta

    Pulpele se dezoseaza partial, separat se trage spanacul in tigaie cu ustroiul si ceapa; dupa care se pune pe feliile de sunca presata

    13 comentarii

  • Supa-crema de ciuperci

    O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc; se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa ce e aurie se pune usturoiul zdrobit.Se

    6 comentarii

coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: