362
retete

» » Grecia

Retete traditionale din Grecia

  • Carnaciori cu penne

    Se taie carnatii felii, ceapa se taie jumatati de rondele, iar usturoiul se marunteste. Se pun toate intr-o tigaie cu o lingura de unt,

    9 comentarii

  • Placinta cu spanac

    Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din Grecia, care mi-a placut mult. Am preparat-o

    9 comentarii

  • "Spanakopita"

    Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in

    1 comentariu

  • Placinta cu praz

    -se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se lasa 30 minute sa se odihneasca -

    0 comentarii

  • Pastitio cu carne

    Pastele se fierb conform instructiunilor. Se face un sos Ragu : Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc

    8 comentarii

  • Legume umplute ghemista

    Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele de la ele.Compozitia se pune

    5 comentarii

  • Dovlecei umpluti

    -se curata dovleceii de coaja -se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa umplutura: -carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul

    6 comentarii

  • Pizza

    - se pregateste un aluat din toate ingredientele -se lasa sa cerasca pana se dubleaza -se intinde o foaie in tava unsa -se pun ingredientele

    0 comentarii

  • Salata greceasca

    Se spala legumele, se curata care trebuie curatate, apoi le taiem dupa preferinta. Le punem intr-un bol le amestecam peste care, pune

    8 comentarii

  • Tortellini cu sos

    Intr-o oala fierbi apa cu putina sare si putin ulei cand apa a fiert adaugi tortelini si lasi sa fiarba 10 minute,dupa care rastorni

    5 comentarii

  • Sos de smantana cu

    Intr-o tigaie pui cam 2 linguri ulei de masline si adaugi ciupercile spalate si stoarse de apa le calesti cam 5 secunde ,dupa care adaugi

    1 comentariu

  • Fricase (spanac su

    -se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit). -se opareste spanacul

    2 comentarii

  • Biscuiti cu suc si

    Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale, sarea si amestecati. Adaugati

    0 comentarii

  • Salata greceasca

    Se curata ceapa se taie solzi si se pune in apa rece pentru 30 minute, schimband mereu apa. Se taie bucatele castravetele si ardeiul,

    9 comentarii

  • Musaca de cartofi

    Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde putina culoare se adauga si

    50 comentarii

  • Cotlet de porc a

    Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cu sare si le trecem prin faina.Cand untura si untul s-au

    0 comentarii

  • Moussaka - musaca

    Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei. Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati

    8 comentarii

  • PHANOUROPITA

    Se amestecă zahărul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa rămasă după ce aţi stors portocalele, esenţă de portocale

    8 comentarii

  • Curcan in sos de

    Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut). Dupa ce toata carnea este dezosata,

    2 comentarii

  • Makaronia tou Fournou

    Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin

    11 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat cum este si se amesteca pana

    1 comentariu

  • Peste cu cartofi

    Pregatiti 2 tavi: -Intr-o tava puneti ulei de masline,asezati pestele taiat bucati,pe care l-ati sarat sipiperat pe ambele parti.printre

    10 comentarii

  • Placinta cu spanac,

    Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si adaugam orezul. Lasam sa fiarba,dupa

    4 comentarii

  • Legume la cuptor

    Speli si stergi toate legumele de apa, carnea o speli si o tai bucati mari. Intr-o tava pui uleiul de masline adaugi carnea si legumele

    2 comentarii

  • Ciorba a la grec

    Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si

    14 comentarii

  • Vitel in sos tomat

    Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus. Se incinge ulei

    6 comentarii

  • Tocanita de cartofi

    Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 linguri

    5 comentarii

  • Pastitsio (macaroane

    -se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane sa nu se lipeasca -se curata

    0 comentarii

  • Chec de post cu portocale

    - intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care se amesteca separat in alt vas si

    4 comentarii

  • Salata De Primavara

    Spalati si rupeti frunzele de salata si puneti-le intr-un castron mai mare in care puteti amesteca toate ingredientele. Taiati rosiile

    3 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: