1118
retete

» » Italia

Retete traditionale din Italia

  • Pizza cu sunca, salam

    Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva

    0 comentarii

  • Vinete la cuptor

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja

    8 comentarii

  • Gnocchi in sos de

    Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor. Mai intii incep cu prepararea

    3 comentarii

  • Tiramisu

    Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile

    1 comentariu

  • Tiramisu in cupe

    Crema de branza Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul

    8 comentarii

  • Linguine

    In vasul in care veti fierbe Linguine ,punem intai sa fiarba morcoveii. Acest soi de morcovi fierb foarte repede ,gustul lor nu este

    8 comentarii

  • Lasagne cu sos Bolognese

    Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se

    17 comentarii

  • Lasagna cu bacon

    Besciamela: faina se amesteca cu laptele,nucsoara sare,piper,se omogenizeaza si se toarna peste untul topit,se amesteca bine,se firbe

    8 comentarii

  • Tiramisu cu mouse

    Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

    9 comentarii

  • Tiramisu cu crema

    Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

    13 comentarii

  • "Melanzane alla Parmigiana"

    Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

    0 comentarii

  • Tortellini de casa

    Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina

    1 comentariu

  • Cannelloni cu carne

    Incepem cu prepararea sosuri-lor : pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam 1’

    6 comentarii

  • Paste cu pui si bacon

    Pastele se fierb urmand instructiunile de pe pachet.(eu am folosit spirale vegetale).In apa in care urmeaza sa fiebem pastele se pune

    3 comentarii

  • Pateuri cu crema

    Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm

    18 comentarii

  • Lasagna cu carne

    Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii se taie in bucati mici. Rosiile

    11 comentarii

  • Pasta de casa

    Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil

    10 comentarii

  • Tagliatelle

    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Muschiul de vita se taie joulienne si se pune la sotat impreuna cu usturoiul tocat. Se stinge

    3 comentarii

  • Penne prosciuto,

    Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa fiarba,punem pennele si le lasam

    1 comentariu

  • Tort de ciocolata,

    Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza

    7 comentarii

  • Tagliatelle (de casa)

    Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In mod normal sosul se tine la fiert

    0 comentarii

  • Pasta ai fagioli

    Este o mancare italiana care se gateste in mai multe feluri, aproape fiecare provincie din Italia avind ingredientele si modul sau de

    2 comentarii

  • Tiramisu

    Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie

    1 comentariu

  • Lasagna

    Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar cratita mai intinsa se topeste untul,

    3 comentarii

  • Tiramisu cea mai

    Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu

    1 comentariu

  • Lasagna

    Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde se adauga sare plus o lingura

    0 comentarii

  • Semifreddo cu cafea-Reteta

    Se mixeaza bine frisca. Cele 2 linguri de cafea instantanee se dizolva in lapte si se amesteca intr-un bol cu laptele condensat. Se

    3 comentarii

  • Pizza vegetariana

    Blatul Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa

    8 comentarii

  • Tiramisu

    Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce amestecul devine spumos. Se adauga cutia de mascarpone si se mixeaza bine. Separat se bate

    0 comentarii

  • Spaghete milaneze

    Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei. Am taiat cubulete ardeiul si l-am pus la calit in putin ulei. La fel

    6 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: