1121
retete

» » Italia

Retete traditionale din Italia

  • Torta di mele(tort

    1).se lasa deoparte 1 ling.unt+2ling.zahar 2).se bat ouale cu zaharul(intregi si nu foarte tare cat sa se topeasca zaharul)apoi se

    12 comentarii

  • Polpettone(rulada

    In primul rand pune varza(spanacul sau brocoletti)la fiert si apoi la scurs. Se amesteca carnea cu 2oua,putin pesmet,sare,piper apoi

    14 comentarii

  • Ciambelone(chec...)

    Se amesteca toate ingredientele in afara de cacao(fara ca ouale sa fie batute separat spuma)dupa care se imparte compozitia in 2 parti

    12 comentarii

  • Rulouri de vinete

    Se taie colturile vinetelor si se curata de coaja.Taiem vinetele in lungime de marimea de 2 mm cca.Le presaram cu sare si le lasam cam

    14 comentarii

  • clatite la felul

    Sbateti impreuna laptele cu ouale adaugati sarea ,faina si untul topit pana devine o compozitie omogena dupa care lasati in frigider

    12 comentarii

  • Lasagna cu pesto

    Spalati si uscati foile de busuioc, puneti-le in mixer (robot de bucatarie), cu semintele de pin,usturoiul, parmezanul, un varf de sare

    12 comentarii

  • Rosii uscate la soare

    Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta.

    4 comentarii

  • Spezzatino (Tocanita)

    Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul topit (se pune si unt pentru a scoate

    1 comentariu

  • Paste cu sos de rosii

    1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează seminţele şi se taie în bucăţi

    1 comentariu

  • Conchiglioni Funghi

    Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba.Cand incepe apa sa clocoteasca ,reducem focul spre mic si punem Conchiglioni

    3 comentarii

  • Escalop Zingara

    Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel ,nu prea mult.Nu avem interesul

    7 comentarii

  • Paste cu somon afumat

    Pastele se fierb al dente in apa cu sare.Somonul il taiem(nu prea marunt),ceapa o tocam si o punem la calit intr-o tigaie incapatoare

    3 comentarii

  • Spaghete carbonara

    Spaghetele se fierb urmand instructiunile de pe pachet. In apa pentru spaghete se pune un praf de sare si o lingura de unt (margarina).

    9 comentarii

  • Pui napolitan

    Cepele(curatate),se taie rondele de cca 0,7cm,grosime;apoi se prajesc putin(in ulei de masline),pe ambele parti.Se adauga usturoiul,tot

    4 comentarii

  • Fettucine Alfredo

    Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece

    9 comentarii

  • Crostata cu crema

    BLATUL: - Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h. Intre timp

    7 comentarii

  • Pizza cu tocanita

    Aluatul l-am facut in masina de paine( se poate framanta si cu mana daca doriti).Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa -

    3 comentarii

  • Sardine in "saor"(reteta

    Se curata sardinele de cap si intestine si se deschid ,ca o\"carte\",fara a se scoata sira spinarii.Se dau prin faina si se pun in ulei

    12 comentarii

  • Tiramisu

    Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin o spuma, apoi adaugam mascarpone.

    3 comentarii

  • Paste cu vinete

    Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat cuburile de vinete zeama proprie,se

    13 comentarii

  • Bomboane "Raffaello"

    Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.Amestecam cu zaharul pudra (daca laptele praf este neindulcit,daca laptele este indulcit

    13 comentarii

  • Pizza casei

    Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute. Dupa trecerea timpului

    6 comentarii

  • Arosto con le patate

    Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se

    11 comentarii

  • Tiramisù

    Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam galbenusurile cu zahar pana devin

    7 comentarii

  • Penne cu ton si masline

    Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiul cu pestele.

    4 comentarii

  • Dorada cu ciuperci

    Se curata si se spala bine pestele, se desface in doua si se sareaza si pipereaza. Ciupercile se taie felii si se dau deoparte. Intr-o

    1 comentariu

  • Pui cu lapte si lamaie

    Taiam pieptul in cubulete mai mari, si le trecem foarte bine prin faina.Intr-o oala punem la incalzit uleiul de masline impreuna cu

    13 comentarii

  • Paste cu branzaturi

    Intr-o oala puneti abundent apa sarata la fiert.In timp ce fierbe apa, intr-o cratita topim untul si punem ceapa si salata la calit,

    4 comentarii

  • Escalop din carne

    Intr-o tigaie, puneti ulei la incalzit, adaugati usturoiul si rozmarinul la prajit, treceti feliile de carne in faina si asezatil in

    4 comentarii

  • Spaghete milaneze

    Se fierbe apa cu sare si o lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga spaghetele si se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Se

    11 comentarii



Bucatarul stie tot
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: