44
retete

» » Maroc

Retete traditionale din Maroc

  • Tajine de pui cu

    Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul

    3 comentarii

  • Ochelarii bunicii

    Aluatul il tai in doua foi pe care le mai intind putin cu valatucul dar nu mult. Pe foaia intinsa torn putin ulei si ung toata foaia

    3 comentarii

  • Sbiha-vinata in sos

    Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga. Se taie rosiile in sferturi

    1 comentariu

  • Couscous Royal cu

    Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul. Incalziti uleiul si caliti

    1 comentariu

  • Macaroane din cocus

    Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se amesteca bine pina se formeaza un gen de aluat-totul se impreuneaza. Se incalzeste

    2 comentarii

  • Piine marocana

    Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei

    3 comentarii

  • Peste rece cu glazura

    Va invit la masa!  Incercati un alt fel de a servi pestele! Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si

    0 comentarii

  • Tajine marocana de

    se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele mari, ardeiul in fasii mari.

    4 comentarii

  • Fursecuri simple

    In oala mixerului se freaca oul cu zaharul si cu uleiul pana devine o crema spumoasa sau pana nu se mai simte zaharul. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Rulouri cu spanac

    Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa

    0 comentarii

  • Macauda-budinca de

    Se cojesc cartofii si se fierb in apa cu sare pina cind sint moi.Se prajeste putin cepa taiata cub atat cat sa fie sticloasa. Se taie

    0 comentarii

  • Clatite marocane

    Se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un recipient adinc,pina se obtine o pasta groasa si putin fluida.Se lasa coca sa se odihneasca

    2 comentarii

  • Biscuiti in stil

    Se framinta toate componentele impreuna(se poate si cu mixerul) se face un aluat si se lasa la rece ptr 30 de minute. Se incalzeste

    0 comentarii

  • Vinete umplute

    Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii de 1-2 cm grosime. Dupa ce se elimina

    3 comentarii

  • Tortii cu salata

    Pregatirea tortiilor Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam aproape 5 minute sau pana aluatul

    1 comentariu

  • Cus-cus exotic

    Pieptul de pui se spala, se sterge si se asezoneaza cu sare si piper. Incingem, intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul

    3 comentarii

  • caras prajit in unt

    Curatam pestele il lasam la scurs bine ,apoi dam cu sare pe el si-l prajim in unt. Servim cu usturoi

    3 comentarii

  • Ardei umpluti si

    Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza

    9 comentarii

  • Salata marocana

    Facem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine si peste dressing

    12 comentarii

  • Pancakes Marocane-Baghrir

    Puneti intr-un blender,gris,faina,oua,bicarbonat de sodiu,sare,zahar,si apa si amestecati cam 3 minute. Apoi,adaugati drojdie si praf

    0 comentarii

  • Paine marocana

    Aceasta reteta este dedicata celor care au apreciat reteta: Chiftelute cu ton in stil marocan, pe care am postat-o pe acest site. 1.

    3 comentarii

  • Ardei umpluti cu

    Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare. Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica

    1 comentariu

  • Merluciu gustos

    Se umplu pestii cu o compozitie facuta din patrunjel si usturoi taiate marunt, sare si piper, se pun in ulei cald pt 30 minute la foc

    0 comentarii

  • Ciorba de varza rosie

    Tot timpul se va gati la foc mediu. In primul rind se taie costita afumata,cuburi mici cam de o jumatate de centimetru si seprajeste

    1 comentariu

  • Friptura de carne

    Intii amestecam toate condimentele ptr marinada.Spalam carnea si o uscam cu hirtie absorbanta,cu un cutit ascutit facem taieturi mici

    2 comentarii

  • Pui cu lamaie

    Se spala piul si de sterge cu un prosop de hartie,ceapa si usturoiul se curata si se dau bine la robot impreuna cu sofranul, patrunjelul,

    1 comentariu

  • Supa crema de linte

    Se alege lintea, se spala bine in cateva ape,apoi se asaza cu apa la foc.Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,spalat

    3 comentarii

  • Tortillia cu brinza

    Se unge fiecare foaie de tortillia cu 1 lingura maioneza. Se raspindesc bucati de avocado la mijloc, apoi brinza, salata, ardeiul rosu

    1 comentariu

  • CUS - CUS

    Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien,

    1 comentariu

  • Supa marocana de

    Se incinge uleiul la foc potrivit intr-o cratita. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc amestecind de 5 min sau pina ceapa devine

    1 comentariu

  •   1   2 »
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: