44
retete

» » Maroc

Retete traditionale din Maroc

  • Tajine de pui cu

    Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul

    3 comentarii

  • Ochelarii bunicii

    Aluatul il tai in doua foi pe care le mai intind putin cu valatucul dar nu mult. Pe foaia intinsa torn putin ulei si ung toata foaia

    3 comentarii

  • Sbiha-vinata in sos

    Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga. Se taie rosiile in sferturi

    1 comentariu

  • Couscous Royal cu

    Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul. Incalziti uleiul si caliti

    1 comentariu

  • Macaroane din cocus

    Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se amesteca bine pina se formeaza un gen de aluat-totul se impreuneaza. Se incalzeste

    2 comentarii

  • Piine marocana

    Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei

    3 comentarii

  • Peste rece cu glazura

    Va invit la masa!  Incercati un alt fel de a servi pestele! Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si

    0 comentarii

  • Tajine marocana de

    se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele mari, ardeiul in fasii mari.

    4 comentarii

  • Fursecuri simple

    In oala mixerului se freaca oul cu zaharul si cu uleiul pana devine o crema spumoasa sau pana nu se mai simte zaharul. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Rulouri cu spanac

    Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa

    0 comentarii

  • Macauda-budinca de

    Se cojesc cartofii si se fierb in apa cu sare pina cind sint moi.Se prajeste putin cepa taiata cub atat cat sa fie sticloasa. Se taie

    0 comentarii

  • Clatite marocane

    Se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un recipient adinc,pina se obtine o pasta groasa si putin fluida.Se lasa coca sa se odihneasca

    2 comentarii

  • Biscuiti in stil

    Se framinta toate componentele impreuna(se poate si cu mixerul) se face un aluat si se lasa la rece ptr 30 de minute. Se incalzeste

    0 comentarii

  • Vinete umplute

    Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii de 1-2 cm grosime. Dupa ce se elimina

    3 comentarii

  • Tortii cu salata

    Pregatirea tortiilor Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam aproape 5 minute sau pana aluatul

    1 comentariu

  • Cus-cus exotic

    Pieptul de pui se spala, se sterge si se asezoneaza cu sare si piper. Incingem, intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul

    3 comentarii

  • caras prajit in unt

    Curatam pestele il lasam la scurs bine ,apoi dam cu sare pe el si-l prajim in unt. Servim cu usturoi

    3 comentarii

  • Ardei umpluti si

    Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza

    9 comentarii

  • Salata marocana

    Facem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine si peste dressing

    12 comentarii

  • Pancakes Marocane-Baghrir

    Puneti intr-un blender,gris,faina,oua,bicarbonat de sodiu,sare,zahar,si apa si amestecati cam 3 minute. Apoi,adaugati drojdie si praf

    0 comentarii

  • Paine marocana

    Aceasta reteta este dedicata celor care au apreciat reteta: Chiftelute cu ton in stil marocan, pe care am postat-o pe acest site. 1.

    3 comentarii

  • Ardei umpluti cu

    Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare. Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica

    1 comentariu

  • Merluciu gustos

    Se umplu pestii cu o compozitie facuta din patrunjel si usturoi taiate marunt, sare si piper, se pun in ulei cald pt 30 minute la foc

    0 comentarii

  • Ciorba de varza rosie

    Tot timpul se va gati la foc mediu. In primul rind se taie costita afumata,cuburi mici cam de o jumatate de centimetru si seprajeste

    1 comentariu

  • Friptura de carne

    Intii amestecam toate condimentele ptr marinada.Spalam carnea si o uscam cu hirtie absorbanta,cu un cutit ascutit facem taieturi mici

    2 comentarii

  • Pui cu lamaie

    Se spala piul si de sterge cu un prosop de hartie,ceapa si usturoiul se curata si se dau bine la robot impreuna cu sofranul, patrunjelul,

    1 comentariu

  • Supa crema de linte

    Se alege lintea, se spala bine in cateva ape,apoi se asaza cu apa la foc.Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,spalat

    3 comentarii

  • Tortillia cu brinza

    Se unge fiecare foaie de tortillia cu 1 lingura maioneza. Se raspindesc bucati de avocado la mijloc, apoi brinza, salata, ardeiul rosu

    1 comentariu

  • CUS - CUS

    Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien,

    1 comentariu

  • Supa marocana de

    Se incinge uleiul la foc potrivit intr-o cratita. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc amestecind de 5 min sau pina ceapa devine

    1 comentariu

  •   1   2 »


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: