322
retete

» » Spania

Retete traditionale din Spania

  • Pui cu sos de lamaie

    Se storc lamaile,iar sucul obtinut se amesteca cu vinul,zaharul si ghimbirul.Filetam puiul si il lasam in sosul obtinut timp de o ora.Dupa

    3 comentarii

  • Pizza cu branza de

    Ingredientele sunt pentr 4 baze de pizza mediane.Eu am cumparat 1 plic cu sos carbonara pe care a trebuit sa il pregatesc in cinci minute

    8 comentarii

  • Orez cu sepie

    Se curata sepia,(i se scoate ciocul negru si se spala putin cu apa)se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu 2 catei de usturoi

    5 comentarii

  • Terrina de ciuperci

    Se curata cipercile si se taie felii,apoi bucatele.Se taie painea in cuburi si se intoduce intr-un bol in care turnam laptele. Se curata

    6 comentarii

  • Tocanita cu sepie

    Luam legumele le spalam,le taiem marunt, si le calim in ulei.Adaugam apoi sepia taiata ,punem foile de dafin, un praf de sare si altul

    13 comentarii

  • Placinta cu bacon.

    Foile etaj le scoatem din congelator cu 30 minute inainte(asa trebuie in cazul meu ca le am bagat la congelator dupa ce le am cumparat) Rumenim

    15 comentarii

  • Bile din cocos.

    Luam un castron si rasturnam toate ingredientele. Invirtim bine pina obtinem o compozitie tare. Punem cuptorul la incins la 210 grade

    25 comentarii

  • Scoici de riu in

    Sciocile de riu trebuiesc lasate in apa cel putin citeva ore pentru a le iesi nisipul din interiorul lor(in frigider). Luam o cratita,

    15 comentarii

  • Pisto

    Legumele le spalam toate. Luam o cratita o punem pe foc si adaugam uleiul de masline,lasam sa se incalzeasca.Adaugam ceapa taiata

    5 comentarii

  • Piftele din dovlecel

    Curatam dovleceii de coaja ,taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute).Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

    17 comentarii

  • Cuib de cartofi cu

    Prajeste aripile condimentate cu sare si piper in ulei pana se rumenesc bine. Scoate aripile si punele deoparte. Scoate jumatate din

    6 comentarii

  • Macaroane delicioase

    Facem prima data prajeala:Punem o craticioara de teflon pe foc,punem uleiul la incalzit,adaugam trei catei de usturoi taiati marunt,crenvusti

    11 comentarii

  • File de vitel cu

    Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider 1 ora,.cartofii si morcovii curatati

    6 comentarii

  • Guiso de verdura

    Psul1 : punem carnea taiata in tronsuri la fiert cu putina sare. Pasul 2 : folosim o cratita de 5-6 litri, punem cateii de usturoi

    3 comentarii

  • Rulada din omleta

    Se face o omleta din cele 2 oua. Dupa ce este gata omleta o punem pe o farfurie si punem peste ea branza, apoi sunca, cascavalul, salamul,

    3 comentarii

  • Tort cu frisca si

    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate

    0 comentarii

  • Foietaj dulce cu

    Se intinde foietajul si se unge bine cu lapte condensat.Se aseaza in pozitie verticala(al meu are forma dreptunghiulara; daca este rotund

    15 comentarii

  • Sandwich cu fileuri

    Painea se taie pe jumatate si daca se doreste se rumeneste putin la toaster.Intre timp se pregateste sosul.Intr-un vas de blender,se

    0 comentarii

  • Creveti imbracati

    Se curata crevetii,lasand codita.Se bate oul cu un praf de sare si se adauga faina,amestecand bine.Se adauga putin cate putin berea(cantitatea

    1 comentariu

  • Creveti cu usturoi

    Eu i-am impartit pentru 2 portii.Se curata crevetii,si se impart in 2 recipiente micute pentru cuptor.Usturoiul se curata si se taie

    2 comentarii

  • Perisoare in sos

    *Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele. *Se amesteca toate ingredientele in ordinea de

    13 comentarii

  • Versa

    Acesta mincare este foarte consistenta datorita ingredientelor de mai sus,mie imi place extrem de mult si o recomand. cu toate increderea

    11 comentarii

  • Budinca cu mere si

    Se pune la fiert laptele cu zaharul.Se ia de pe foc si se lasa 10 minute.Intr-o alta oala se adauga faina si cacao.Se adauga laptele

    6 comentarii

  • Supa cu scoici si

    Facem o prajeala din :-praz -ardei rosu si verde- catei de usturoi, in uleiul incins (toate taiate marunt). Adaugam

    16 comentarii

  • dovlecei umpluti--la

    ==dovleceii de spala se taie dea lungul si de scoate dinauntru cu o lingurita dovlecelul dupa care,se toaca maruntel si se prajeste

    15 comentarii

  • Foietaj cu carnati

    Taiem carnatii,salamul si ardeiul fasii,apoi taiem aluatul conform impachetarii dorite.Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt apoi

    1 comentariu

  • Aluat fraged de post

    Punem ardei si vinetele la copt .Intre timp ne punem sa facem aluatul din compozitiile de mai sus.il lasam la dospit pana isi dubleaza

    1 comentariu

  • Prajitura cu mere

    Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu ulei,cand ie intins aluatul se ridica

    12 comentarii

  • Ciorbita de peste(enblanco)

    *Curatam cartofii de coaja ,ii spalam,ii taiem in bucatele. *Ardeiul ii scoatem cotorul il apalam si il lasam intreg *Ceapa tot asa *Usturoiul

    11 comentarii

  • Dovlecei umpluti

    Luam dovleceii ,ii spalam si ii taiem pe fiecare, pe de-a lungul.Cu ajutorul unei lingurite ii scobim si pastram miezul . Ceapa o

    9 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: