149
retete

» » Turcia

Retete traditionale din Turcia

  • Chiftelute pe cartofi-traditionale

    Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii

    11 comentarii

  • Prajitura aromata

    Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia

    2 comentarii

  • Böreklik cu branza

    Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste

    5 comentarii

  • Placinta cu nuci

    Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte

    12 comentarii

  • Musaca de legume

    Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron

    4 comentarii

  • Pachetele de vinete

    Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina

    8 comentarii

  • Baclava

    Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte

    12 comentarii

  • Castraveti umpluti

    Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument

    10 comentarii

  • KEBAB

    Pieptul de pui se fierbe,se dezoseaza si se taie in fasii subtirele.Se caleste in putin ulei pentru 5 min. adaugand sare si piper dupa

    24 comentarii

  • SIS KEBAB

    Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei la incins,se adauga pieptul taiat cubulete

    4 comentarii

  • Biscuiti fluturasi

    Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In prima se adauga

    50 comentarii

  • Pilaf cu burgul picant

    Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul se opareste si se lasa la

    5 comentarii

  • Suberec dietetic

    Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie

    10 comentarii

  • Suberec

    Se framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina. In final aluatul trebuie sa fie potrivit, nici tare,

    10 comentarii

  • Shaorma de vita

    Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment

    1 comentariu

  • Rulada turceasca

    Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos. Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina

    21 comentarii

  • Musaca

    Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape

    8 comentarii

  • Oua cu legume in

    Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu

    9 comentarii

  • Kataif

    Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am

    10 comentarii

  • Su Boregi - Apa

    1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta. 2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent

    6 comentarii

  • Suberek

    1. Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa,

    34 comentarii

  • Menemen

    Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie. Avem grija sa amestecam pentru a nu se arde. Cand ceapa si ardeiul

    1 comentariu

  • Cartofi cu chiftele

    Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin, sare si piper. Condimentam carnea

    0 comentarii

  • Kebap

    1. Se toaca carnea cat mai marunt si se pune intr-un bol. 2. Se adauga ceapa uscata tocata fin, capa verde si usturoiul verde tocate. 3.

    1 comentariu

  • Shaorma

    Se framanta un aluat ca pentru paine din care se fac turte foarte subtiri(de aproximativ 2 cm) Se pun cartofii, maioneza, salata si

    5 comentarii

  • LIPIE PENTRU KEBAB

    Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat. Se poate amesteca cu telul pana la 300g

    13 comentarii

  • Rulada cocos

    O fac deseori ptr. ca in afara faptului ca e delicioasa, se face si rapid! Se face o crema de vanilie asa: -se amesteca faina cu 100

    1 comentariu

  • supa de linte

    se spala lintea si se lasa in apa calduta o ora.intre timp ceapa si morcovul se pun la calit intr-o lingura de ulei.se pune lintea

    1 comentariu

  • Miel cu masline si

    Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru,

    0 comentarii

  • Imam bayildi

    Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece cu sare pina se pregatesc celelalte

    2 comentarii

  •   1   2   3   4   5 »
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: