149
retete

» » Turcia

Retete traditionale din Turcia

  • Chiftelute pe cartofi-traditionale

    Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii

    11 comentarii

  • Prajitura aromata

    Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia

    1 comentariu

  • Böreklik cu branza

    Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste

    5 comentarii

  • Placinta cu nuci

    Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte

    12 comentarii

  • Musaca de legume

    Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron

    4 comentarii

  • Pachetele de vinete

    Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina

    8 comentarii

  • Baclava

    Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte

    12 comentarii

  • Castraveti umpluti

    Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument

    10 comentarii

  • KEBAB

    Pieptul de pui se fierbe,se dezoseaza si se taie in fasii subtirele.Se caleste in putin ulei pentru 5 min. adaugand sare si piper dupa

    24 comentarii

  • SIS KEBAB

    Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei la incins,se adauga pieptul taiat cubulete

    4 comentarii

  • Biscuiti fluturasi

    Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In prima se adauga

    50 comentarii

  • Pilaf cu burgul picant

    Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul se opareste si se lasa la

    5 comentarii

  • Suberec dietetic

    Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie

    10 comentarii

  • Suberec

    Se framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina. In final aluatul trebuie sa fie potrivit, nici tare,

    10 comentarii

  • Shaorma de vita

    Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment

    1 comentariu

  • Rulada turceasca

    Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos. Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina

    21 comentarii

  • Musaca

    Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape

    8 comentarii

  • Oua cu legume in

    Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu

    9 comentarii

  • Kataif

    Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am

    10 comentarii

  • Su Boregi - Apa

    1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta. 2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent

    6 comentarii

  • Suberek

    1. Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa,

    34 comentarii

  • Menemen

    Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie. Avem grija sa amestecam pentru a nu se arde. Cand ceapa si ardeiul

    1 comentariu

  • Cartofi cu chiftele

    Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin, sare si piper. Condimentam carnea

    0 comentarii

  • Kebap

    1. Se toaca carnea cat mai marunt si se pune intr-un bol. 2. Se adauga ceapa uscata tocata fin, capa verde si usturoiul verde tocate. 3.

    1 comentariu

  • Shaorma

    Se framanta un aluat ca pentru paine din care se fac turte foarte subtiri(de aproximativ 2 cm) Se pun cartofii, maioneza, salata si

    5 comentarii

  • LIPIE PENTRU KEBAB

    Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat. Se poate amesteca cu telul pana la 300g

    13 comentarii

  • Rulada cocos

    O fac deseori ptr. ca in afara faptului ca e delicioasa, se face si rapid! Se face o crema de vanilie asa: -se amesteca faina cu 100

    1 comentariu

  • supa de linte

    se spala lintea si se lasa in apa calduta o ora.intre timp ceapa si morcovul se pun la calit intr-o lingura de ulei.se pune lintea

    0 comentarii

  • Miel cu masline si

    Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru,

    0 comentarii

  • Imam bayildi

    Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece cu sare pina se pregatesc celelalte

    2 comentarii

  •   1   2   3   4   5 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: