Tofu, perfect pentru toata lumea

Tofu - sau branza de soia, cum i se mai spune - se prepara din lapte de soia imbogatit cu un coagulant acid de tipul lamaii sau otetului.

Tofu, perfect pentru toata lumea

Folosit in retete, tofu se comporta ca un burete, absorbind orice aroma. Inmuiat in sos chilli, va avea gust de chilli; amestecat cu cacao si indulcitor, tofu se „metamorfozeaza” intr-o delicioasa crema cu aroma de ciocolata.

Poate fi folosit prajit cu diverse feluri de mancare - parjoale din tofu ca si cum ar fi carne; chiftelute cu tofu etc. - sau amestecat cu oua, pentru omleta. Cand este inghetat, poate fi folosit in diverse preparate ca substitut pentru carnea tocata.

Folosit mai ales in bucataria asiatica si in dietele vegetariene, tofu a patruns si in bucataria romaneasca. Preparat cum trebuie, constituie o foarte buna alternativa la carne

Crema de tofu cu verdeata

Ingrediente:

150 g tofu,

2-3 linguri lapte sau smantana de soia,

2 fire marar,

2 fire patrunjel,

1 fir ceapa verde.

 

Preparare:

Tofu se piseaza bine cu furculita si se amesteca impreuna cu verdeturile tocate marunt si laptele de soia. Se serveste ca aperitiv pe paine. Alte combinaiti: tofu si chimen, tofu, castravete murat si marar etc.

 

Crema de tofu cu ciocolata

 

Ingrediente:

2 cutii de tofu (moale),

125 ml lapte cald (de soia),

5 g gelatina pudra dizolvata intr-o lingura apa,

100 g ciocolata neagra,

2 linguri de cacao,

1 lingurita esenta migdale,

2 linguri fructoza,

putin cardamon, nucsoara, scortisoara.

Pentru decor: nuci, migdale, coji de portocala confiate.

Preparare:
Tofu se lasa la scurs pe servetele. Gelatina se amesteca impreuna cu putina apa calduta. Se adauga laptele cald, aromele si fructoza. Ciocolata se topeste la microunde.
Se adauga cacao. Se mixeaza tofu, apoi se amesteca impreuna cacao si ciocolata topita cu ingredientele lichide (lapte, gelatina, fructoza, arome) si se strecoara peste tofu mixat. Se repartizeaza in boluri sau pahare cu capac si se dau la frigider. Dupa cateva ore, crema se poate consuma.

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise