Află mofturile culinare ale Reginei

Fascinaţia pentru preferinţele culinare ale celebrităţilor a existat dintotdeauna poate pentru că mâncarea este un semn de normalitate şi de apropiere faţă de ceilalţi. 

Află mofturile culinare ale Reginei

Fiindcă sărbătorim Bucătăria Britanică, am adunat pentru voi amănunte „picante” despre mâncărurile preferate ale celor mai importante figuri Regale englezeşti.

Începem cu actuala Regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a, care nu a avut niciodată pretenţii culinare deosebite. În tinereţe servea la micul-dejun ouă (îi plăceau doar cele cu coaja mai închisă la culoare), ceai şi un pahar de suc de portocale, iar din când în când şi cârnăciori prăjiţi. În copilărie îi plăceau dulciurile, în special fursecurile cu ciocolată şi mentă.

 

Fiul Reginei si primul în succesiunea la tron, Charles, Prinţul de Wales, a arătat de mic un interes deosebit pentru gătit, când îi plăcea să îşi petreacă timpul în bucătăria Palatului. La fel ca ale mamei sale, şi gusturile lui sunt simple: mâncarea lui preferată este ... omleta.

Poate cea mai controversată Regină a Angliei, Elisabeta I (1558 - 1603), prefera să mănânce peşte şi pâine albă (o raritate pentru perioada respectivă). Dilua vinul şi berea cu apă.

 

Regele Henry al VIII-lea (1509 - 1547) a fost un excentric nu numai când a venit vorba de numărul nevestelor (6) ci şi când era vorbă de cină: îi plăcea să mănânce carne de lebădă şi carne de căprioară.

 

Celei mai longevive Regine a Regatului Unit, Victoria, (1837 - 1901) îi plăceau ouăle de struţ, pe care le mânca dintr-o farfurie de aur cu o lingură de aur.

 

Cu mici scăpări, pretenţiile Regilor şi Reginelor pe care i-am prezentat nu sunt sau nu au fost deloc „regale”. Până la urmă sunt şi ei oameni...

Sursă fotografie.

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise