Cottage Pie cu bere a la Gordon Ramsay

Pasionat de cultura culinară britanică, Gordon Ramsay a încercat să o reinventeze şi să adauge fiecărei reţete ceva personal. Astăzi ne propune o plăcintă clasică, dar cu o aromă deosebită: berea.

Cottage Pie cu bere a la Gordon Ramsay

Ingrediente: (pentru 6 - 7 persoane)

 

-900gr carne de vită tocată
-1 kg cartofi tăiaţi cubuleţe
-3 cepe tăiate mărunt
-2 roşii tăiate mărunt
-300ml supă de pui
-2 căţei de usturoi
-330 ml de bere
-1 gălbenuş de ou
-O lingură ulei de măsline
-O lingură bulion de roşii
-80gr sos Worcestershire
-50gr unt
-30gr parmesan ras
-Cimbru
-Sare, piper
 
Metodă de preparere:
 
1.Într-o tigaie se încălzeşte o lingură de ulei de măsline. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte până se rumeneşte bine. După, se pune la scurs pe un şerveţel absorbant.
2.Într-o altă tigaie se călesc în ulei de măsline ceapa, usturoiul cu un pic de cimbru timp de 8 minute. Se adaugă carnea tocată, roşiile şi bulionul şi se lasă pe foc 4-5 minute amestecând continuu.
3.Se toarnă peste compoziţie berea şi sosul Worcestershire şi se fierbe până când lichidul se reduce la jumătate. Apoi se adaugă şi supa de pui.
4.Se fierbe astfel timp de 20 - 25 de minute până când amestecul se îngroaşă.
5.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
6.Între timp se fierb cartofii în apă cu sare; se pasează şi se amestecă cu untul, parmesanul şi un gălbenuş de ou.
7.Amestecul de carnea se aşează într-o formă de plăcintă, iar deasupra se pun cartofii. Presăraţi un pic de parmesan ras şi daţi la cuptor cam 30 de minute.

 

Poftă bună!
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise