Secretele celui mai bun si gustos bulion

Este perioada in care toate gospodinele pun bulion pentru la iarna. Poate parea o treaba usoara, dar nu este chiar asa. Pentru a obtine un bulion gustos, exista cateva secrete pe care trebuie sa le cunosti, altfel este destul de simplu sa dai gres.  Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand pui bulion: 

Secretele celui mai bun si gustos bulion

1. La bulion nu merge chiar orice. Rosiile pentru bulion nu trebuie sa fie nici prea verzi, nici prea coapte. De asemenea, cele mai bune rosii pentru bulion sunt cele carnoase, nu cele zemoase.

Se folosesc doar bucatile sanatoase, inlaturandu-se partile putrezite, mucegaite sau alterate. Altfel, risti ca bulionul sa mucegaiasca in camara.

2. Pentru obtinerea sucului de bulion se poate folosi o masina de tocat rosii, iar rosiile taiata in bucati mari se dau de doua ori prin aceasta. Sucul se colecteaza intr-un vas curat.

O alta metoda este fierberea rosiilor taiate in bucati mari pana se inmoaie. Apoi, rosiile fierte se strecoara printr-o sita sau printr-un tifon, iar sucul se pune, din nou, la fiert.

3. Sucul de rosii se fierbe pana cand scade cu doua degete sau pana cand dispare spuma care se formeaza in timpul fierberii. Asta inseamna un timp destul de mare pe care sucul il va petrece pe foc, ore bune.

4. In bulion nu se adauga sare, zahar sau conservant. Daca, totusi, nu te poti abtine de la a adauga sare, atunci ai grija sa nu fie iodata.

La sfarsitul fierberii se pot adauga un manunchi de frunze de telina sau de busuioc, pentru o aroma mai deosebita.

5. Sticlele in care urmeaza sa fie pus bulionul trebuie curatate bine si sterilizate, oparindu-le cu apa fierbinte sau tinandu-le la cuptor, pe tava metalica.

Tot pe o suprafata metalica este bine sa fie puse cand se toarna lichidul fierbinte. Ca sa nu se sparga sticlele, toarna mai intai doua degete de bulion in fiecare sticla, abia apoi sunt umplute. Inainte de a fi sigilate, se mai poate adauga o lingura de ulei, astfel se formeaza un strat de protectie, iar bulionul are mai multe sanse sa nu se strice.

6. Dupa sigilare se pun tot in cuptor sau in "cuiburi" invelite in paturi groase, pentru ca temperatura sa ramana crescuta si sa distruga germenii. In acelasi timp, acest proces de depozitare in "cuiburi", permite sticlei sa se raceasca treptat, evitand astfel spargerea.

7. Ca sa vedeti daca bulionul va tine pana la iarna, verificati cum arata a doua zi. Daca pulpa s-a separat si s-a depus in partea de jos a sticlei, este semn bun. Daca nu, sunt mari sanse ca bulionul sa fermenteze.

Tineti minte ca la iarna, cand deschideti prima sticla de bulion, beti o cana rece alaturi de o felie de paine prajita, frecata cu usturoi si unsa cu untura. Aceasta gustare va tine raceala departe.

Vezi si alte retete de bulion:

Bulion fara conservant

Bulion clasic

Rosii in bulion

Bulion cu frunze de telina

Bulion aromat

Sursa foto: healthylivinghub.net, roxyskitchen.com

Sursa articol: opiniatimisoarei.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise