Transilvania Gastronomica - programul festivalului de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei

In perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua editie a festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, primul festival de cultura gastronomica pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociatia My Transylvania. Festivalul sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale. 

Transilvania Gastronomica - programul festivalului de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei

De la brunch-uri pregatite de localnici, cine cu retete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustari de la micii producatori, momente culinare si culturale in Piata Cibin, sesiuni de live cooking pana la concursuri pentru public si dezbateri pe tema noii bucatarii transilvanene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adreseaza atat publicului larg si curios cat si specialistilor.

Program:

PIATA CIBIN

Acces liber

4 zile tematice / 10:00 – 16:00 / 1 - 4 Sept.

Fructe & dulceata, branzeturi, legume, zacusca si muraturi

FESTIVAL @ REDAL EXPO 10 Lei / Adulti, copii <12 ani gratuit

2 zile / 13:00 - 19:00 / 3 si 4 Sept.

Scena de live cooking

Live cooking – retete vechi de 150 de ani reinterpretate

Lansare SIBIU CITY MENU si marca colectiva GUST LOCAL

Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu

Concurs Young European Chef Award

Concurs pentru public: Gustari - Ce mai buna zacusca

Noua bucatarie transilvaneana

Zona de degustari

Întalnire cu producatorii: degustari si vanzare de produse locale

REVINO - Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale

VERDE de Transilvania – coltul vegan & vegetarian

Dulciuri si patiserie artizanala

Pranz – retete din Sibiu City Menu oferite de restaurante

Miniexpozitie - industria de evenimente

Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu

RESTAURANTE SIBIENE

Evenimente culinare – participare in baza unei rezervari confirmate

Joi, 1 septembrie

Bistro Jules - ora 13:00: Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] - retete tipice din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului si Podisul Tarnavelor

Syndicat Gourmet - ora 19:00: Cina Gourmet [Gourmet Dinner] - preparate bazate pe produse de sezon vinete, branza si rosii

Vineri, 2 septembrie

Bistro Jules - ora 19:00: Bucate boieresti din Romania [Manor Cuisine of Romania]: re'ete boieresti reinterpretate

Sambata, 3 septembrie

Restaurantele Hochmeister, La Pasaj si Bistro Jules: Cina in cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locatii deosebite si povestea celor care au locuit acolo din centrul cetatii Sibiu

Duminica, 4 septembrie

TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialitati ale diverselor comunitati etnice din Transilvania

SIBIU CITY MENU

10 restaurante participante – Retete vechi de 150 de ani, reinterpretate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu br&acirc;nză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise