Majoritatea preparatelor din Orientul Mijlociu care astăzi sunt cunoscute în toată lumea, au origini în Imperiul Otoman....
Influenţe turceşti în bucătăria mondialăCând spunem Turcia ne gândim la multe lucruri: la arome orientale, la covoare fin ţesute, la bazarul din Istanbul şi...
Dulciurile SultanuluiLa curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era...
Meniul lui Suleyman MagnificulBaclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in...
Curiozitati despre baclavaBazele bucatariei turcesti au fost puse inca din perioada nomada. Graul a fost cultivat inca din aceasta perioada si tot de...
Periplu in bucataria turceascaSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise