Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat  asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc de cele facute de tatal meu. Cele facute de tata erau umplute cu carne si prajite. Un deliciu! Numai ca eu le-am facut mai dietetice putin si le-am copt la cuptor. Bune, bune rau!

Ingrediente:

500 gr faina

25 gr drojdie

275 gr apa

4 linguri ulei masline sau floarea soarelui

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

branza pt umplutura

suc de rosii

susan (optional)

 
Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul.

Framantam bine iar spre sfarsit adaugam 1 lingurita de sare. Punem biluta de aluat pudrata cu faina intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.

Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine bine.

Intindem biluta in foaie cam de 0,5 cm grosime si o taiem in patrate cam de 6 cm sau chiar mai mari. Umplem fiecare patratel cu branza sau cascaval ras.



Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu o furculita sau cu degetele. Ungem fiecare triunghi cu sos de rosii si pudram cu susan. Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incalzeste, ele vor creste cat este nevoie. In momentul in care cuptorul s-a incins, le bagam pentru 15-20 minute dupa care le servim.

Sunt foarte pufoase si aromate datorita sucului de rosii.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~



  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Laura Adamache (Bucatar) , 17 decembrie 2010

    Draga Maria, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale!! Ma bucur mult ca imi vizitezi blogul si ca iti place ce gasesti la mine. Sarbatori Fericite iti doresc si Un AN Nou plin de realizari!!

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Si frumoasa si gospodina iata doua atribute care ti se potrivesc,asa ar trebui sa fie orice femeie dupa parerea mea,asta e menirea noastra Iti urmaresc blogul aproape zilnic imi plac retele tale au fost si vor fi sper izvor de inspiratie pentru retele mele.Si pe mine "ma apuca" cam in fiecare zi cheful de framantat ca si pe tine ,nu esti singura Iti urez la cat mai multe retete delicioase si sai parte de rezultate si aprecieri pe masura!