5 mancaruri pe care femeile insarcinate ar trebui sa le evite de Craciun

Stim ca trecerea la un nou tip de alimentatie pe timpul sarcinii trebuie sa fie o adevarata provocare pentru femeile insarcinate, insa, este clar ca sanatatea este cea mai importanta asa ca ele trebuie sa se adapteze la situatia cu pricina. Acest lucru este cu atat mai mult valabil pe timpul sarbatorilor de iarna, atunci cand ele trebuie sa fie si mai atente la ce consuma si sa evite pe cat posibile mancarurile care le pot face rau. Iata care sunt principalele tipuri de preparate de care femeile insarcinate ar trebui sa se fereasca de Craciun, Revelion si nu numai.  

5 mancaruri pe care femeile insarcinate ar trebui sa le evite de Craciun

1. Branzeturile fine, nepasteurizate. Daca esti insarcinata si pe masa de Craciun se gasesc aperitive precum branza Brie, Camembert, ricotta, fetta sau branza albastra, incearca sa te feresti de ele pe cat posibil. De ce e important sa respecti aceasta regula de alimentatie? Pentru ca aceste tipuri de branza pot contine bacterii foarte daunatoare pentru organismul tau, dar si pentru fat. In cazul in care organismul unei persoane insarcinate este infectat cu o astfel de bacterie, organismul va si si mai slabit decat este deja si se va impune tratament cu antibiotice, lucru deloc benefic pentru sarcina. In locul acestor branzeturi, poti consuma alte tipuri mai dure precum branza telemea, Cheddar sau branza elvetiana.
2. Mezelurile, carnea afumata si pestele afumat. In functie de cum au fost preparate, aceste produse pot fi sau nu periculoase. Cu toate acestea, pentru ca ele pot contine bacterii daunatoare, este recomandat sa fie evitate pe cat posibil. Evitati mezelurile normale sau crud uscate, dar si alte alimente precum heringul sau somonul afumat. Indreptati-va atentia mai degraba catre fripturi bine facute, in cuptor sau pe gratar.
3. Maioneza si alte sosuri preparate cu oua crude. In topul celor mai periculoase mancaruri pentru femeile insarcinate, s-au plasat intotdeauna sosurile preparate din oua crude, negatite. Optati pentru salatele simple, fara dressinguri complicate si nu consumati maioneza, chiar daca este cumparata din comert si nu preparata in casa.
4. Deserturile cu crema. Evitati deserturile precum tiramisu, mousse-urile de ciocolata sau torturile cu multa crema care pot avea in compozitie oua crude. Alegeti mai degraba o felie de chec, de cozonac sau o prajitura precum negresa. Asigurati-va ca sunt bine pregatite inainte de a le consuma si nu exagerati cu cantitatile.
5. Pestele cu mercur, fructele de mare si sushi. Daca sunteti invitati la masa de Craciun pe care a pregatit-o o ruda sau niste prieteni de familie, nu va fie rusine sa intrebati ce tip de peste este cel pe care il servesc (in cazul in care o fac). Evitati sa consumati pesti carne de peste precum cea de macrou, ton, peste-spada sau halibut, dar si preparate precum sushi sau cele cu fructe de mare. Acestea sunt doar cateva dintre acele tipuri de peste care contin mult mercur daunator pentru dezvoltarea normala a fatului. Daca doriti sa consumati peste, optati mai degraba pentru somn, somon, crap sau pastrav.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise