Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni, ne incanta serile de joi cu ajutorul "Singur Cook", o emisiune online, venita la pachet cu blogul aferent (si cu un cutit deja celebru), in care Andrei isi incearca norocul in bucatarie. Ca bonus, fiecare "aventura" culinara este presarata cu mult, mult umor.   "Singur Cook" ne-a atras si noua atentia de ceva vreme, motiv pentru care am reusit sa-l prindem pe Andrei Aradits la o discutie in prag de sarbatori. Haideti sa aflam impreuna ce ii place lui "Singur Cook" sa manance de sarbatori si ce isi doreste sa gaseasca sub brad de Craciun.  

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pentru ca suntem in luna cadourilor, putem spune ca le-ai facut fanilor tai, dar si pasionatilor de gatit, un cadou frumos in acest an: emisiunea "Singur Cook". Cat de mult a prins show-ul la public?

A prins.. Cam tuturor care au vazut-o le-a placut. Dar inca nu si-a atins potentialul maxim de audienta. E o emisiune simpatica, nu se adreseaza exclusiv pasionatilor de gatit.. Poti sa o privesti ca pe o anecdota.

Ai filmat pe 10 decembrie cel mai recent episod. Sa ne asteptam la o editie in ton cu sarbatorile?
Da! Joseph Hadad mi-a pregatit un curcan umplut pentru Craciun!! Episodul 8 va fi difuzat chiar pe 25. Sper, adica.. Inca nu l-am filmat la mine acasa. Episodul 7 sper sa fie gata joi, 18 decembrie, de ziua mea. Acum e la montaj.

Ce preparate obisnuieste Singur Cook sa "moscofloceasca" in preajma Craciunului si cat de mult timp petrece in bucatarie?
Am primit acum cativa ani o masina de paine. Nu mancam multa paine in casa, dar masina framanta aluatul, lucru care ma plictisea teribil sa-l fac manual. Asa ca de Craciun, fac cozonac. De fapt nu e un cozonac traditional, sunt niste cozonacei, se numesc trandafiri sau melcisori. Calzi, scosi din cuptor, cu un vin fiert sunt divini.
Nu ca ne-ai fi obisnuit cu momente funny din bucataria ta (neaparat :D), dar ne poti spune care este cea mai amuzanta amintire legata de gatitul in preajma sarbatorilor?
Una dintre cele mai amuzante amintiri e legata de sarbatorile pascale. Intr-un an mama facuse rost de niste vopsea tipografica si am muncit vreo 5 ore sa pictam artistic ouale de Paste.. Parca aveam musafiri. Ouale erau foarte frumoase, nu se gasea vopsea colorata pe vremea aceea si noi eram super incantati de culorile noastre futuriste. Aveam si atunci un motan, il chema Andrushka, il gasisem de sf. Andrei. Cat timp noi am facut curat iar ouale erau la uscat pe masa, motanul s-a suit si a rostogolit toate ouale pe jos. Toate. Praf.
Numeste un colind care s-ar potrivi cu stilul tau de gatit.
E unul care-mi place si e total aiuristic. :) 12 days of Christmas. Cred ca asta mi se potriveste.

Un bucatar pe care-l urmaresti cu interes si care te inspira?

Pe Joseph il urmaresc ca sa ma prind cum sa gatesc toate chestiile alea in emisiune, dar nu am un "chef" caruia sa-i urmaresc retetele si cariera asa cum ascultam in tinerete toate albumele unei trupe preferate, sau cum citesc toate cartile unui autor care-mi place. Inca nu sunt la stadiul in care sa inteleg diferenta intre capacitatile lor profesionale. Unii imi sunt simpatici, unii nu.

Daca ar fi sa alegi cinci retete reprezentative pentru Craciunul din familia ta, care ar fi acelea?

Sarmale (inclusiv alea cu orez si ciuperci, ca sotia nu mai consuma carne), cozonaceii de care vorbeam, vin fiert (se pune?), slana si porcarii si o reteta buna de palinca :).
Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de Craciun? Dar pe care l-ai daruit?
Adidasii negri cu arici pe care i-am primit in clasa a 5-a.. Erau unici in cartier. Ii tin minte si acum. Sotia a declarat cel mai frumos cadou un inel cu pietricele albastre iar copilul, firesc, I-pad-ul.
Ce vrei sa iti aduca Mosul in acest an?
Un GoPro 4. Si un sponsor pentru Singur Cook.
Ce asteptari ai de la "Singur Cook" in 2015?
Sa il fac profitabil. In momentul in care vom avea si un buget care sa ne acopere cheltuielile vom putea sa-l facem saptamanal intr-un mod mai organizat. Deocamdata filmam in regim de hobby.. cam cand avem timp.

www.singurcook.ro.

Articol de: Alexandra Sîrbu si Cătălin Cincu

Foto credit: Mihai Dragota

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise