10 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

  Cine poate rezista migdalelor? Cu siguranta, noi nu putem! Si pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea sunt si foarte hranitoare pentru organismul uman. Tocmai de aceea, este recomandat sa consumam migdale cat de des putem, si mai ales, in prima parte a zilei.

10 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stim despre migdale:
1. Migdalele dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind mentionate chiar si in Biblie.

2. O portie de migdale de 25 de grame contine acelasi numar de antioxidanti continuti de o portie de brocoli cu acelasi gramaj.

3. Migdalele sunt cele mai nutritive fructe dintre cele cu coaja lemnoasa, in aceasta categorie incadrandu-se si nucul, alunul, fisticul si alunele caju.

4. Migdalele alcalineaza organismul, reducand riscul aparitiei osteoporozei si al scaderii functiei imunitare.

5. Migdalele fac minuni pentru sistemul digestiv, acest lucru datorandu-se fibrelor din compozitia lor. Pentru un efect mai bun, este recomandat sa beti multa apa dupa consumul de migdale.

6. Migdalele erau adaugate in painea pregatita pentru faraoni, fiind considerate a avea un efect afrodiziac.

7. Conform studiilor, aproximativ 2% din populatia lumii este alergica la astfel de fructe cu coaja lemnoasa. De aceea, nu se recomanda sa le dati copiilor foarte mici.

8. Migdalele sunt folosite de secole pentru infrumusetare. Uleiul de migdale face adevarate minuni pentru par si piele, continand o cantitate importanta de vitamina E.

9. Este recomandata consumarea migdalelor goale, pe stomacul gol, pentru ca organismul sa poata absorbi in intregime toti nutrientii pe care ii detin.

10. Migdalele regleaza tensiunea arteriala, dat fiind faptul ca detin o cantitate importanta de potasiu si sunt sarace in sodiu.

Retete care contin migdale:

1. Fursecuri din pulpa de migdale

2. Prajitura cu prune, vanilie si migdale

3. Biscotti cu migdale si portocale

4. Prajitura cu cirese si migdale

5. Orez cu miere si migdale

6. Cozonac cu fulgi de migdale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise