Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

In cazul in care va intrebati cat de scumpa e carnea de vita de la noi, comparativ cu alte tari din Europa, aflati ca stam destul de bine la preturi, dar destul de prost la puterea de cumparare.  Cei de la euronews.com  au realizat un top al pretului carnii de vita in 10 tari europene, printre care si Romania, iar rezultatul este destul de neasteptat, avand in vedere ca in Grecia carnea de vita este mai scumpa ca in Germania, iar preturile din Romania sunt similare cu cele din Marea Britanie.  Topul a fost realizat pe baza celor mai mici preturi listate in cataloagele supermarketurilor din fiecare tara in parte. Cifrele reprezinta euro / 500 de grame de carne tocata de vita. De asemenea, in top veti gasi si cate ore trebuie sa munceasca un angajat cu salariul minim pe economie pentru a-si permite 500 de grame de carne tocata de vita.  Din nou, rezultatul a fost neasteptat, pentru ca un grec trebuie sa munceasca cel mai mult pentru a-si permite cea mai scumpa carne de vita din UE, apoi un roman, iar englezii, polonezii, germanii si francezii muncesc cel mai putin pentru a-si permite cea mai ieftina carne de vita din UE. 

Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

Vedeti cum arata graficul de mai jos:

1. Grecia - 4,5 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

2. Franta - 4,32 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

3. Germania - 3,98 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

4. Malta - 3,47 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

5. Ungaria - 3,16 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

6. Spania - 2,97 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

7. Marea Britanie - 2,8 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

8. Romania - 2,67 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

9. Estonia - 2,21 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

10. Polonia - 2,01 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

Topul europenilor care trebuie sa munceasca cel mai mult pentru 500 de grame de carne tocata de vita arata astfel:

1. Grecia - 1,2 ore

2. Romania - 1,09 ore

3. Ungaria - 0,9 ore

4. Estonia - 0,75 ore

5. Spania - 0,71 ore

6. Malta - 0,68 ore

7. Franta - 0,48 ore

8. Germania - 0,47 ore

9. Polonia - 0,45 ore

10. Marea Britanie - 0,41 ore

Sursa foto: tumblr.com

Sursa articol: euronews.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise