Top 10 alimente la care nutritionistii nu ar renunta

In timp ce nutritionistii recomanda varietate, echilibru si moderatie pentru a asigura toti nutrientii de care organismul uman are nevoie, acestia au propriile alimente preferate la care nu ar renunta nici in ruptul capului. De la smoothie cu turmeric la ciocolata si combinatii delicioase cu unt de arahide, cativa nutritionisti ne dezvaluie care sunt mancarurile pe care le consuma in fiecare zi:  

Top 10 alimente la care nutritionistii nu ar renunta

1. Citrice

Citricele sunt gustoase si sunt o sursa importanta de vitamina C si potasiu, fie ca le savuram intr-un suc proaspat, fie ca le adaugam intr-o salata delicioasa.

2. Oua

Sunt nutritionisti care mananca oua aproape in fiecare zi. Omleta la micul dejun, oua fierte pentru salata sau consumate ca atare intre mese, ouale sunt pline de proteine si vitamine.

3. Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz pot fi consumati in combinatie cu unt de migdale, seminte de cia si lapte caldut, pentru un nivel mai ridicat de proteine, fibre, calciu si pentru un gust mai bun.

4. Turmeric

Turmericul ajuta la tratarea inflamatiilor, fiind o sursa importanta de antioxidanti. Exista nutritionisti care consuma smoothie cu turmeric; cu toate ca nu este foarte gustos, efectele asupra organismului sunt grozave.

5. Rosii

Fie ca le adaugam langa omleta, intr-un sandvis, in salata sau facem un sos delicios pentru paste, ziua parca nu este la fel fara rosii, spun unii nutritionisti. Continutul mic de calorii si cel de vitamina C le fac foarte sanatoase si potrivite pentru a fi savurate in fiecare zi.

6. Ciocolata neagra

Ciocolata neagra cu un procentaj de cacao de minimum 70% poate ajuta la scaderea presiunii arteriale si la reducerea riscului de atac de cord.

7. Oleaginoase

Nucile, alunele, migdalele si fisticul unt sursa importanta de proteine si ofera senzatia de satietate pentru mai multa vreme. Nutritionistii ne recomanda sa le amestecam cu fulgii de ovaz sau sa le folosim in salate, in toppinguri si chiar pentru a decora prajituri.

8. Humus

Consumat alaturi de legume, humusul le ofera acestora un gust minunat. In plus, humusul aduce in plus fibre si proteine meselor noastre.

9. Afine

Afinele se numara printre preferatele nutritionistilor datorita numarului mic de calorii pe care il au, dar si a antioxidantilor pe care ii contine.

10. Apa calda cu lamaie

Apa calda cu lamaie bauta pe stomacul gol ajuta la curatarea cailor digestive si ne ajuta sa ne pregatim organismul pentru o noua zi.

Sursa articol: www.self.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise