Cat de rapid stii sa gatesti?

Cu totii stim cat de important e sa gasesti timp pentru a gati masa in fiecare zi pentru familie. Astfel, uneori, ne sunt utile niste sfaturi pentru a realiza un meniu intr-un mod cat mai rapid.

Cat de rapid stii sa gatesti?

Pentru a salva timp, unele persoane prefera sa gateasca duminica pentru restul saptamanii, in timp ce altele fac acest lucru doar de doua-trei ori pe luna. Cu toate astea, daca ai o pasiune pentru gatit, vei alege sa faci asta zilnic. Trebuie sa alegi ce e mai bine pentru tine si familia ta, tinand cont si de timp si bani. In general, e bine sa planuiesti meniul dinainte, pentru intreaga saptamana sau chiar luna, pentru a simplifica procesul de luare a deciziilor. Cu toate acestea, fie ca gatesti zilnic sau saptamanal, e bine sa stii cateva trucuri pentru ca totul sa mearga mai repede.

Pentru a fi gata sa gatesti foarte rapid, e bine sa scoti alimentele de care vei avea nevoie din congelator cu o seara inainte. Cand incepi prepararea, tine cont de timpul pe care il necesita fiecare aliment in parte pentru a fi gata. Astfel, prepara carnea mai intai, pentru ca in acest timp te poti ocupa de alte treburi (poti pregati legumele, poti fierbe orezul sau pastele). Dupa ce carnea e gata, poti combina ingredientele. De asemenea, e folositor sa cumperi niste caserole de dimensiuni variate, in care sa pui ingredientele, separat, pregatite pentru momentul in care te vei apuca sa gatesti. La sfarsit va trebui doar sa le combini si mancarea va fi gata mult mai rapid.

Alt sfat folositor e sa ai intotdeauna la indemana mai multe tipuri de carne (pui, porc, vita, peste), paste si legume de tot felul, ca sa poti sa le combini in mai multe feluri si sa realizezi mancaruri diverse in timp scurt. De exemplu, dintr-un pui intreg poti sa faci snitele cu garnitura de orez intr-o seara, pulpe la gratar cu legume congelate in seara urmatoare si, mai apoi, aripioare prajite cu garnitura de paste. Iar familia va fi incantata.

Mic-dejun rapid si sanatos

Poate fi un lucru foarte distractiv sa gasesti mereu metode rapide si noi de a pregati micul-dejun si s-ar putea sa fii surprinsa de ce vei descoperi.

Spre exemplu, poti sa pui intr-un bol putin iaurt si cateva bucati de fructe, pentru un mic-dejun gustos si sanatos. Poti taia fructele de seara si le poti pune intr-o casoleta, la frigider. Dimineata, trebuie doar sa versi iaurtul intr-un castronas, sa adaugi fructele si micul-dejun e gata. Poti sa variezi, adaugand cereale peste iaurt.

De asemenea, poti face un shake delicios in cateva minute. Pune intr-un blender iaurt si cateva fructe proaspete, amesteca-le, apoi pune-le la frigider de seara, iar a doua zi dimineata va fi totul gata in cateva secunde.

Sa nu uitam nici de simplele sandwichuri. Poti sa pui aproape orice intre doua felii de paine – mezeluri, rosii, ceapa, cascaval, branza, maioneza, ketchup – experimenteaza! Poti sa le pregatesti de seara, iar a doua zi dimineata sa le pui in cuptorul cu microunde pentru cateva minute si gata.

Ce facem cu mancarea ramasa in plus?

Probabil ti s-a intamplat de multe ori sa ramai cu multa mancare in plus. Refolosind-o, poti nu doar sa salvezi bani, dar si timp. Iata cum poti sa faci asta:

Daca ai gatit piept de pui, poti sa folosesti ce a ramas pentru a prepara bucatele de pui Shanghai. Prajeste niste cartofi repede si, iata, un nou meniu pentru a doua zi. Daca ai pregatit o friptura de porc cu garnitura de orez si legume congelate, pentru a doua zi poti marunti carnea ramasa, apoi poti cali impreuna intr-o tigaie carnea cu legumele si orezul, poti adauga putin sos de soia si vei avea un nou fel de mancare.

Astfel, folosind aceste trucuri, vei reusi sa salvezi timp si, in acelasi timp, sa gatesti mancaruri delicioase pentru tine si familia ta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise