Mousse de ciocolata alba & cardamom

Oricat de simplu de preparat ar parea,acest mousse va strange multe aprecieri de la cei ce-l vor incerca, asa ca nu ezita sa-l prepari chiar si pe post de desert de Paste.

Mousse de ciocolata alba & cardamom

Aceasta reteta de mousse de ciocolata alba si cardamom o gasesti atat in revista din aprilie a Good Food cat si pe site-ul nostru: goodfood.ro

PREPARARE: 40 de minute, plus timpul de racire, 4 portii, Usor

Ingrediente:

300ml de smantana dulce grasa (pentru frisca)

10 pastai de cardamom zdrobite

200g de ciocolata alba, rupta in bucati

1 Se fierbe smantana impreuna cu pastaile de cardamom, apoi se lasa deoparte pentru a se infuza.

2 Se pastreaza un patratel de ciocolata si se topeste restul treptat intr-un bol mare asezat peste o cratita de apa ce fierbe la foc mic. Se adauga smantana strecurata, apoi se mixeaza cu un mixer cateva minute, pentru a se intari putin. Se toarna in vasele de mousse, se acopera si se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), pana cand se raceste si se intareste. Se presara ciocolata pastrata, rasa marunt, inainte de a servi.

V.N. per portie: 637 kilocalorii, 5g proteine, 31g carbohidrati, 56g grasimi, 32g grasimi saturate, fara fibre, 30g zahar, 0,18g sare

Si daca vrei ceva mai complicat, incearca un tort de ciocolata si ceai Earl Grey sau un tort cu ciocolata calda si portocale cu inghetata de portocale. Ambele retete le gasesti in revista Good Food de aprilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise